Nisan ayından çalışmalara Başlanan Gümüşova Düzce arasındaki Duble yolun bitmesi konusunda Ulaştırma bakanı da umut verdi. Sakarya’da partisinin Danışma Toplantısı’nda konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, karayolları ile ilgili yatırımlarını anlatırken, Hendek- Düzce arasındaki karayolunun bir an önce bitirileceğini söyledi.

 

Düzce’nin sorunlu iki Duble Yolundan biri olan ve başlayan çalışmaların ekipman eksikliği nedeniyle uzun sürmesi beklenen Gümüşova Düzce karayolunu yapım işini, daha önce aynı işi üstlenen, ancak iflas etmesi nedeniyle yarım bırakan müteahhidin devre dışı bırakılması ile İl Özel İdaresi üstlenmişti.  Gölyaka sapağı -Düzce arasındaki yol çalışmalarının altyapısının büyük oranda tamamlanmış olması nedeniyle, özel idare çalışmalara Gümüşova – Gölyaka Sapağı arasında  nisan ayında başlamıştı.

 

Ancak belediye ile birlikte Yenikent Bağlantı Yolunu da yapmaya çalışan Özel idarenin makine parkının bu işi gereken hızda yapacak kapasitede olmaması nedeniyle kamuoyunda bu yılın 2008 yılında bitirilmesine kuşkuyla yaklaşılmıştı.

 

Kamuoyunun kuşkularına Öncü Ana Haber Bülteni’ne konuk olan Ak parti Celal Erbay cevap vermiş, gereken ödeneğin bulunacağını, eksiklerin tamamlanacağını ve  bu  yolun 2008 yılı içinde mutlaka tamamlanacağını ifade etmişti.

 

Sakarya’da yapılan Toplantıda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın  da aynı sözü vermesi, karayolunun bu sene içinde tamamlanması konusunda umutların artmasına neden oldu.