Türk Kızılayı Düzce Üniversitesi’ne de yardım elini uzattı… İstiklal Konferans Salonu’nda, yardımsever firmaların katkıları ile hazırlanan “DÜbutik”in açılışı yapıldı. Böylece ihtiyacı olan öğrencilerin herhangi bir ücret ödemeden belirli kurallar dahilinde faydalanabileceği yeni bir imkan daha Düzce Üniversitesi’ne kazandırılmış oldu.

Türk Kızılay’ı İstanbul Beşiktaş Şubesi’nin çalışmaları ile üniversite büny6esine kazandırılan DÜbutik’in açılışına İl Jandarma Alay Komutan Vekili Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, Türk Kızılayı İstanbul Beşiktaş Şubesi Başkanı Maksut Balta, Türk Kızılayı denetleme Kurulu Üyesi Ali Dilber ve öğrenciler katıldı.



“Belki 40 metrekarelik çok küçük bir alan ama büyük bir fark yaratacak bir alan”
DÜbutik’in açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar şunları kaydetti:
“Kızılay hayatımıza bambaşka bir dokunuş getirmiş oldu, bambaşka bir gönül arkadaşlığını görmüş olduk Kızılay’ın. Belki 40 metrekarelik çok küçük bir alan ama bir dokunuşla öğrencilerimiz için çok büyük bir fark yaratacak bir alan. Başkanımız çok güzel bir laf etti, ‘hediye’ dedi. Ben de bu hediyeleri bizlerle paylaştığınız için ve bizim de bu hediyeleri öğrencilerle paylaşmamıza imkan sağladığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.

Belirli kurallar çerçevesinde ve eminiz ki herhangi bir su istimale imkan vermeden dahi öğrencilerimizin bu olanaklardan faydalanmasına biz de elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız.”



“Çünkü insanlığın olmadığı yerde insanlık dışı şeyler oluyor”
Türk Kızılayı’nın Türkiye’de bulunan üniversitelerde 29. Butiğin açılışını gerçekleştirdiklerini ve bu faaliyetlerinin artarak devam edeceğini belirten Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç ise şöyle konuştu:

“Yalnızca Genel Merkezin değil, gönüllü insanlarımızın, bağışçı insanlarımızın verdiği katkıyla, sıkıntı çeken 9 ülkede delegasyonumuz var. Geçtiğimiz hafta Suriye’nin Azez Bölgesi’ndeydim önümüzdeki tekrar gideceğiz. Bu akşam Kudüs’e gideceğim. Dünyanın birçok yerinde bu çalışmaları insanlık adına yapıyoruz. Nerede bir mazlum varsa, bunların sıkıntılarını gidermek için gidiyoruz. Hem de hiç tanımadığımız insanlar adına gidiyoruz, hayatlarımızı ortaya koyuyoruz. Somali’de 7’ye yakın arkadaşımız hayatını kaydetti. Pakistan’da arkadaşlarımız hayatını kaybetti. Aynı insanlık anlayışı ile oralara gidiyoruz. Çünkü insanlığın olmadığı yerde insanlık dışı şeyler oluyor.”



“Bunları birer hediye olarak kabul edin”
“Burada bir butik açılışı vesilesi ile buluşuyoruz. Öncelikle üniversite yönetimine teşekkür ediyorum. Böyle bir fiziki imkanı Kızılayı’mıza ve öğrencilerimize sundukları için. İnşallah öğrencilerimiz buradan kendi gardıropları gibi istedikleri ürünleri buradan almak suretiyle faydalanacaklar. Bunu bir yardım olarak kabul etmeyin, bunu bir büyüğünüzün hediyesi olarak kabul edin. Size yalnız Türkiye’nin ailenizin değil dünyanın ihtiyacı var.”

Butiğin ardından 5 öğrenciye de burs sözü
Türk Kızılayı İstanbul Beşiktaş Şubesi Başkanı Maksut Balta yaptığı konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“Beni bu sektöre kazandıran daha önceki yönetimde de görev yapan genel sekreterimize, Düzce’de görev yapan işadamı Tuncay Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Bizde Türk Kızılayı iyilik meleği diye geçer. Genel Başkan Yardımcımız bu akşam Kudüs’e gidecek. Orada da çalışmalarımız var. Burada bugün 29.’su açılacak butikte emeği geçen Merter Şubesi Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ercan Tan’a tekrar teşekkür ediyoruz. Biz sadece vesile oluyoruz. Her yerde her koşulda ihtiyaç sahibi olanlara yardımını esirgemeyen bir kurum ve Türkiye’nin en büyük sivil toplum kurulu. Ayrıca bana, bu butik haricinde öğrencilere bir katkının olup olmayacağını sorduklarında ben de bu toplulukta önümüzdeki sene 5 öğrencimize burs vereceğimin sözünü veriyorum. Katkıları olan herkse çok teşekkür ediyorum.”



Açılış konuşmalarının ardından DÜbutik’in açılmasında katkı sağlayan Türk Kızılayı yönetici ve işadamlarına plaketleri takdim edildi. Ardından protokolün katılımıyla DÜbutik’in açılış kurdelesi kesildi.







Haber: Ö. YILMAZ