Hayvan pazarında Kurban Bayramı hareketliliği yaşanıyor. Her Kurban Bayramı öncesi olduğu gibi bu bayram öncesi de bir çok alıcı şimdilik sadece pazarı gezerek fiyat araştırması yapıyor. Fiyatların bayrama birkaç gün kala ve bayram günü daha da düşeceğini düşünen alıcılar, beklemeyi tercih ediyor.

Bayramın da etkisi ileriki haftalarda satışların daha da artacağını söyleyen hayvan yetiştiricileri, satışlardan memnun... Kurbanlık hayvan satıcıları ve besiciler kurbanlık fiyatlarında geçen yıla oranla değişiklik yaşanmadığını, sonraki günlerde de artış yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Kurbanlık hayvan yetiştiricisi Mehmet Ali Karta fiyatların geçen sene ile aynı olduğunu ve satışlardan memnun olduğunu dile getirdi. 1 ton 200 kiloluk danasına 10 bin lira fiyat biçen Karta, “Bakıcı çok ama alıcı yok” şeklinde konuştu.

Pazardan 6 bin liraya hayvan aldığını söyleyen Nimet Kırboğa ise fiyatlardan şikâyetçi olurken, “Bize göre çok, satıcıya göre normal” ifadelerini kullandı.

Kurban bayramı öncesi hayvan pazarında yavaş yavaş hareketlilik yaşanırken hayvan satıcıları durumdan oldukça memnun gözüküyor ancak kurbanlık hayvan almak için pazara gelenler fiyatların biraz daha düşmesini bekleyecek gibi görünüyor.

Haber: M. YILMAZ