Kızılay kan stoklarının düşmesi üzerine gerçekleştirilen müdahaleler devam ediyor. Bu kapsamda stantlar açarak vatandaşların bağışta bulunmasına olanak sağlayan, Kızılay Kan Merkezi Personellerinin bugün ki durağı Düzce İl SGK binası oldu.

SGK binası içindeki bir bölümde kurulan bağış platformuna gelen vatandaşlar, hem kan bağışında bulundu, hem de bağış yapmanın önemini Öncü Haber mikrofonları aracılığıyla değerlendirdi.

“Vatandaşlarımızın gönüllü olarak kan bağışlaması gerekmektedir”
Kan vermenin önemi ve gerekliliğine değinen Dr. Fatih Sezer yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
“Kan henüz sentetik olarak üretebilen bir ürün değil. Bu yüzden hastanedeki ihtiyaçları karşılamamız için vatandaşlarımızın gönüllü olarak kan bağışlaması gerekmektedir. Erkekler 3 ayda bir, kadınlar 4 ayda bir kan bağışlayabilir. Kan bağışına gelmeden önceden yanımızda muhakkak kimlik olması ve tok olarak gelinmesi gerekiyor. Ekip yerlerimize geldiğiniz zaman masalarda bulunan ilgili sorular formda neler gerektiği belirtilmekte. Bizde bu konuda yardımcı oluyoruz.”

“Kan bağışı için herkesi davet ediyorum”
Kızılay standında kan bağışında bulunan vatandaşlardan Yıldız Baş, kan bağışının önemine dikakt çekerek vatandaşlara seslendi:
“Kan bağışı kana ihtiyacı olan bir insanın hayatını kurtarır. Herkes kan vermelidir. Çok sıklıkla kan vermiyorum. Sene de en az 1 sefer kan vermeye çalışıyorum. Genelde Kızılay’da ki arkadaşlar SGK binasına geldiklerinde veriyoruz. Fırsat buldukça kan vermeye çalışıyoruz. Kan bağışı için herkesi davet ediyorum.”

Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar öncelikle ilgili formu doldurup doktorun onayını alarak, kan bağışında bulundular. İlginin artması ve stokları yeterli seviyeye çıkması için bütün vatandaşlar kan vermeye davet edildi.

Haber: E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ