Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Toplumda meydana gelen suç oluşumuna karşı önleyici tedbirler almak, vatandaşları güvenlik tedbirlerine karşı bilinçlendirmek ve polis- vatandaş işbirliğini güçlendirmek amacıyla ‘’Duyarlı Toplum Güvenli Düzce” başlıklı broşür bastırıldı.
Düzce’de zaman zaman yaşanan hırsızlık olaylarının önüne geçmek için bastırılan broşürde, hırsızlık olaylarına karşı bazı bilgiler verildi.
Broşürlerde, evde meydana gelen hırsızlık olaylarını yüzde 60’nın gündüz vakti meydana geldiği ve evde yapılan hırsızlık olaylarında ziynet eşyalarının tamamına yakının yatak odasından çalındığına dikkat çekildi.
 Uyarı broşüründe, pencere ve kapılara demir korkuluk yapılması ve araçların balkon altlarına park edilmemesi istendi. Ayrıca, kamera ve güvenlik sistemlerinden faydalanılması, balkonlara merdiven görevi yapacak olan korkulukların yapılmaması ve demir korkulukların plastik doğramalara montaj yapılmamasının önem arz ettiği vurgulanırken, ışık ve sesli cihazların açık bırakılmasının caydırıcı olduğu belirtildi.

Broşürde ayrıca 155 hattının ücretsiz ve 24 saat kesintisiz hizmet verdiği de hatırlatıldı.

Haber; S. KAŞKIR