Gazhane Caddesi üzeri Asar Deresi kenarında seyyar satıcıların faaliyet gösterdiği alanda Düzce Belediyesine bağlı YEYPAŞ şirketi tarafından işletilen açık otopark alanı hakkında Sakarya Bölge İdare Mahkemesi'den ‘Yeşil alan olarak kalmalıdır’ kararı çıktı.



Mahkemenin verdiği 30 günlük sürenin dolmasına rağmen alanın otopark olarak işletilmesi üzerine MHP’liler mecliste değerlendirmede bulundu.

Otopark alanının mahkeme tarafından yeşil alan kalması yönünde verdiği karar, 07 Mayıs Cuma günü yapılan belediye meclisi Mayıs ayı oturumunda gündeme geldi. Gündemde yer alan ‘Meclis Kararı İptali’ maddesinde görüşülen konu hatırlattı. 2014 yılı Aralık ayında belediye meclisi tarafından alınan 557 sayılı meclis kararının iptaline ilişkin Sakarya Bölge İdare Mahkemesine açılan davanın kararı mecliste dile getirildi. Mahkemenin hali hazırda YEYPAŞ tarafından otopark olarak kullanılan alanın yeşil alan kalması kararı okutuldu.

“Düzce Belediyesi suç işlemektedir”

Mahkeme kararını MHP’li üyeler mecliste değerlendirdi. Belediyenin Sakarya Bölge İdare Mahkemesi tarafından daha önce iptal edilen kararlarını mecliste hatırlatan MHP’li üyeler, mahkeme kararına rağmen otoparkın faaliyetini sürdürmesini ‘Düzce Belediyesi suç işliyor’ olarak yorumladı. MHP'li üyeler, “Mahkeme tarafından açık otoparkın bulunduğu alanın yeşil alan olarak kalmasına karar verildi. Mahkeme kararının uygulanması için verilen 30 günlük sürenin dolmasına rağmen alan, YEYPAŞ tarafından cebren ve hileyle otopark olarak kullanılmaya devam ediyor. Mahkeme kararının uygulanmaması halinde Düzce Belediyesi suç işlemektedir. MHP grubu olarak biz suça ortak olmak istemiyoruz. Otopark kaldırılıp yeşil alan yapılmalıdır.”değerlendirmesinde bulundu.


Mahkemenin kararın uygulanması için verdiği 30 günlük süre dolarken, İmar Komisyonu söz konusu parsellerin resmi kurum alanı olarak düzenlenmesini oy birliği ile uygun buldu.

Haber:Y.SEVER