Beyköy 1. OSB'de bulunan ve henüz faaliyete geçmeyen bir fabrikanın deneme çalışması sırasında filtresinin patlaması sonucu çevreye yayılan gazın yaşamı olumsuz etkilediği Duraklar Köyü’nde yaşam henüz normale dönmedi. Yoğun koku yüzünden yaşadıkları mahalleden uzaklaşmak zorunda kalan köy sakinleri, ilk güne kıyasla kokunun azalmasıyla evlerine dönüş yapmaya başlarken, köyden geçen dereye karışan kimyasal atıklar Düzce'de yeni bir tedirginliğin ortaya çıkmasına neden oldu.
 
Samandere ve Odayeri Yaylası'ndan Beyköy'deki Düzce Belediyesi'nin içme suyu tesislerine ulaşan suya fabrikadaki patlama sonrası mikrop karıştığı endişesi taşıyanlar hem yüz yüze hem de telefon aracılığıyla birbirlerini uyarmaya başladı.
 
Bir okulda görevli öğretmenin velileri bilgilendirmek amacıyla kurduğu whatsapp grubundan yaptığı ikazlar, halk arasındaki 'su kaygısını' gözler önüne serdi.

 

Geçtiğimiz cuma gecesi Duraklar Köyü'ndeki plastik geri dönüşüm fabrikasında yaşanan patlama sonucu dere suyuna atık bulaştığı bilgisini paylaşan öğretmen, hafta sonu acillerin çocuk kaynadığını aktardı.
 
Acilde "Salgın var" şeklinde söylentiler olduğunu kaydeden öğretmen, velilere "Çocuklarınıza bu ara çeşme suyu içirmeyin" ikazında bulundu. Çocukların hastalanmaması için dikkat edilmesi gerektiği tavsiyesinde bulunan duyarlı öğretmen, kendi oğlunun da hafta sonu rahatsızlandığını ve hastanede yapılan tahlil sonucunda kanında mikrop çıktığını paylaşarak, "Herkesi bilgilendirin!" çağrısı yaptı.

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ