Şehir merkezinden TEM Otoyolu'na girişi olmayan sayılı illerden olan Düzce'de şu günlerde TEM'e ulaşım sancısı yaşanıyor.

Gölyaka TEM girişi aylardır kapalı
Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından açılan ihale sonucu Düzce TEM bağlantı yolu yapım işini üstlenen müteahhit firma şu günlerde Gölyaka TEM otoyolu mevkiinde çalışmalarını sürdürüyor. Otoyolun Düzce şehir merkezi ile bağlantısını sağlayacak yol yapım çalışmalarının belli bir seviyeye ulaştığı bölgede, TEM'e girişlerin kapalı olması ise otobüs firmaları başta olmak üzere sürücülere zor anlar yaşatıyor. Aylardır D-100 Karayolu'ndan TEM gişelerine dönen yolun kapalı olması yüzünden ye Hendek ya da Kaynaşlı gişelerine gitmek zorunda olan sürücüler, çalışmaların ne zaman tamamlanacağını sorguluyor.

Otobüs firmaları dertli!
Türkiye'nin çeşitli illerinden Düzce'ye yolcu getiren otobüs firmaları Gölyaka Gişeleri'nin kapalı olması nedeniyle yolcu indirip-bindirmede büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, karayollarından açıklama bekliyor.

Kaynaşlı'da da sıkıntı var
Düzce'de TEM sorunu sadece Gölyaka girişi ile de bitmiyor. Kaynaşlı TEM girişi mevkiinde yine karayollarının yürüttüğü köprülü kavşak çalışmalarına bağlı olarak trafik ışıklarından direkt dönüş kapatıldı. D-100 Karayolu İstanbul-Ankara istikamerinden gelerek, TEM'e girmek isteyen sürücüler, 100 metre ileride kontrolsüz şekilde Ankara-İstanbul yönüne dönmek zorunda kalıyor.

Tehlikeli dönüş
Dönüşlerin kavşaktan sağlanmaması kazaya davetiye çıkartırken, her iki gişede birden aynı anda giriş sancısı yaşanması tepki çekiyor.

Gözler karayollarında...
Uzun yıllardır TEM'e merkezden giriş-çıkış bekleyen Düzce'de başlayan çalışmalar yüz güldürse de hem Gölyaka hem Kaynaşlı gişelerinde giriş çilesi baş göstermesi eleştiriliyor. Şimdi gözler, çalışmaların ne zaman tamamlanıp girişlerin açılacağı konusunda açıklama yapması beklenen karayollarında...

Haber: C.ÜSTÜNER