Düzce'de Amerikan Beyaz Kelebeği sorunu giderek içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. Geçen yıl kamu binalarına kadar girerek Düzce'nin dört bir yanını saran zararlı aynı yolda ilerliyor. Hem köylerde hem de şehir merkezinde yeşile dadanan kelebek yüzünden ürünleri zarar gören vatandaşlar, Öncü Whatsapp İhbar Hattı'na gönderdikleri fotoğraf ve videolarla sorunun boyunu gözler önüne seriyor. Özellikle fındık ve dut ağaçlarını saran kelebeğin ilaçlamaya rağmen kökünün kurumaması Düzce'nin yeni bir istila ile karşı karşıya kaldığını gösterdi.

Son olarak merkeze bağlı Musababa Köyü'nde yaşayan vatandaşların haber merkezimize ulaştırdığı fotoğraflar kelebek istilasını kanıtlar nitelikteydi. Fındık ağaçlarını kurutmakla kalmayıp çuvalları saran kelebek nedeniyle ürünlerinde verim kaybı yaşandığına dikkat çeken köylüler, topyekün mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

"Amerikan Beyaz Kelebekleri fındıklıkları perişan etti." diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getiren üreticiler, "3 kere ilaçlamamıza rağmen etrafı yiyip bitirdiler. Fındık tarlalarımız perişan oldu. Üstümüze yağmur gibi kurt yağıyor. Kurban Bayramı'ndan sonra bu kurtlar arttı. Fındıklıkta yaprak kalmayacak. Herkes ilaçlasa, ilgilense bağ bahçesiyle bu duruma gelmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Haber: C. ÜSTÜNER