Düzceli tiyatro ve sinema oyuncusu Aydan Çakır yeni bir film projesi ile dünyaya açılmaya hazırlanıyor. Batuhan Yar, Gamze Pelin Gökçe, Nergis Odzak gibi oyuncuların başrol oynayacağı, senaryosunu Medyum Mustafa Kaya ve Engin Kahya’ya ait There is Efteni filmi için hazırlıklarını sürdüren Aydan Çakır, proje hakkında açıklamalarda bulundu.

37 yıldır tiyatro, 27 yıllık kamera önü kariyerinde dizi ve sinema çalışmalarında toplamda 150 civarı eserde görev alan Düzceli oyuncu Aydan Çakır, merkezi Efteni Gölü ve çevresi olmak üzere güzel alanları işleyerek tüm dünya turizmine ve sinema/dizi sektörüne Düzce’nin doğal bir film platosu olduğunu duyurmak için There İs Efteni isimli gerilim macera filmi çekilmesine karar verdiklerini vurguladı.

Çakır, “Düzceli bir oyuncu olarak böyle bir filmin Düzce’nin ufkunu geliştireceğini, sinema alanında keşfedilmeyi bekleyen bu coğrafyanın tanıtımına olduğu gibi Türkiye’de ilk defa macera gerilim alanında yapılacak bir sinema filmi olacak. Proje benim ilk yönetmenlik deneyimim olacak. Coğrafyamızın 70’e varan ülkeyle birlikte Düzce’nin doğa güzelliklerini tanıtacağız. Düzce’yi filmle bütün Dünyaya tanıtmamız iş adamlarımız, bürokratlarımız için bir fırsat. Film, Düzce’mizin mevcut iş alanındaki potansiyelini kat kat artıracak. Şuan yok denecek düzeyde olan turizm sektörünü patlatacak” dedi.

Gezide etkilenerek karar verdik
Film senaryosunun kendi günlüğünden esinlenerek yapıldığını söyleyen Medyum Mustafa Kaya Düzce’ye gezi amaçlı geldiklerinde doğal güzellerinden etkilenerek projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini anlattı:

“Düzce’de bir yer başka bir yere başka bir yer başka bir yere bağlıyor. Filmin ismi There İs Efteni olmasıyla sadece Efteni’yi anlatmıyor. Tüm Düzce’yi anlatan bir film çekeceğiz. Düzce’nin muhteşem doğa güzelliklerini Dünyaya tanıtacağız. Sinema filmindeki gerçek hikayelerimizi Düzce’ye uyarladık. Filmi izleyen çoğu iş adamı ve yatırım yapmak isteyenler Düzce’yi tercih edeceklerdir.”

Kaya, Düzce’nin sadece Batı Karadeniz’in değil, Türkiye’nin incisi olduğunu dile getirerek yatırım yapmak isteyen herkese fırsat sunduklarını belirtti. ‘Film için neden Efteni?’ sorusunu yanıtlayan Kaya “Filmde pek çok unsur bir arada işlenecek. Gerçekte olduğu gibi filmde bir göl kenarında olacak” diye konuştu.

Tüm izleyici kitlesine hitap edecek
Filmin diğer Senaristi Engin Kahya, kıymetli bir oyuncu kadrosuna sahip olduğunu paylaşarak, Düzce’den çok etkilendikleri için film çekmeye karar verdiklerini aktardı.

Düzce’de şelaleleri gezerken karşılaştıkları Hindistanlı turist kafilesinin Düzce’de film çekileceğini ilgiliyle öğrendiklerini aktaran Kahya, “Günümüzdeki korku filmlerinin dışında daha karma olacak şekilde içerisinde aşk, macera, dram gibi unsurlarla tüm izleyici kitlesinin aradığını bulmasını istedik” diye konuştu.

Haber:Y.SEVER