Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) genel merkez yönetim kurulunda üç Düzceli gazeteci yer aldı.Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz KARACA'nın Genel Başkan seçildiği 8.Olağan genel kurulda Düzceli gazeteci Ankara Sabah Gazetesi Yayın Yönetmeni Osman ALTINIŞIK yönetim kurulu'nda, Düzce Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Erol TAYHAN Denetleme Kurulunda, DGC Delegesi Cihat TUTKUN'da Yüksek İstişare Kurulu'nda yer aldı.
           
            KARACA:"ANADOLU BASINININ GELİŞİMİ ESAS..."
Türkiye'nin dört bir yanından illeri temsilen 200 delegenin katıldığı genel kurulda Genel Başkanlığa seçilen Yılmaz Karaca genel kurul sonrası yaptığı açıklamada  Anadolu basınının değişim ve gelişimini sağlamaya yönelik çabaların gerek üye meslek örgütlerimiz gerekse ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte uyum içinde çalışarak devam edeceklerini belirterek :" Genel Kurulumuzun ilk toplantısında 200’e yakın delegemizin hazır bulunmuş olması TGF’nin ülke genelinde en yaygın ve en büyük örgütlü gücüne sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir. Meslektaşlarımızın meslek örgütlerine olan aidiyet duygusuna bir kez daha tanık olmamız, bizlere ayrı bir güç ve heyecan vermiştir. Yeni görev döneminde mesleki sorunlarının çözümüne yönelik çok önemli projelerimiz ile gündeme geleceğiz. Tabii ki, demokrasi, basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti konusunda evrensel standartlara ulaşma noktasındaki kararlı mücadelemiz de sürecek" dedi.
 
            TAYHAN :"ANADOLU MEDYASINA KULAK VERİN"
TGF Denetleme Kurulu Üyesi seçilen Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı,  Erol Tayhan'da seçim sonrası yaptığı konuşmada taşradaki medyanın ve meslek örgütü olarak Gazeteciler Cemiyetlerinin dert ve dileklerinin gözardı edilmemesini dile getirerek :"Anadoludaki, Taşradaki medyanın ve meslek örgütlerinin özdeşleşmesinin medyanın sorun ve sıkıntılarını çözmede etkisinin bir hayli fazla olduğunun bilinmesi ve bu bilincin geliştirilmesi gerekir. Hukuksal sorunların giderilmeis için 'hukuk danışmanlığı' ihdas edilmesi ve mesleki eğitim faaliyetlerinin sürmesinin önemi ve gereği unutulmamalıdır.   

            KIDIMAN UNUTULMADI
Bir müddet önce vefat eden Düzce Gazeteciler Cemiyeti  yönetim kurulu üyesi Mehmet Kıdıman, TGF Genel Kurulu'nda "Kaybettiklerimiz" adı altında dev ekrandan fotoğrafıyla birlikte yansıtılarak rahmetle anıldı. Yine kaybettiklerimiz arasında yer alan komşu ilimiz Bolu Gazeteciler Cemiyeti  üyesi Rojat Avşar'da rahmetle anıldı.    
 
TGF 8.Olağan Genel Kurulu'nda Düzce'yi temsilen delege olarak Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkaın Erol Tayhan, delegeler Cihat Tutkun, Hasan Kaya, Hüsnü Ovalı ve Hüseyin Denizgez tarafından temsil edildiler.