1998 yılında kurulan ve Gürcü Kültürünün Düzce’de yaşatılmasında önemli rol oynayan Düzce Gürcü Kültür Derneği’nin, Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen 10. Olağan Genel Kurulu, bugün dernek binasında gerçekleştirildi.

Tek liste ile giden kongre, saygı duruşu ve İstiklal Maşının okunması ile başladı. Dernek Yöneticisi Mücella Ulcay’ın faaliyet, denetim ve mali raporu okunmasının ardından geçilen açık oylamada, Dernek Başkanı Aydın Kubilay yeniden güven tazeleyerek, başkanlık görevine seçildi.

“Kültürümüzün zenginliğini Düzce’ye tanıtıyoruz”

Kongre öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aydın Kubilay, “Bugün, Düzce Gürcü Kültür Derneğinin 10. Olağan Genel kurulunu icra edeceğiz. Pandeminden dolayı ertelenmiş bir süreç oldu. Tek liste olarak bugün yeni ve mevcut arkadaşlar ile birlikte Genel Kurulu yapacağız. Bizler Düzce’ye kültürümüz ile ilgili zenginliklerimizi kazandırmaya devam etmek için uğraş vermeye devam edeceğiz. Buradaki amacımız,  bu zenginliği katarken asıl kültürümüzü koruma sorumluluğu ve yükümlülüğü içinde hareket etmek.  Son bir yıldaki yaşanan salgın koşulları bizi özellikle zorladı.  Mesela birçok etkinliğimizi salgından dolayı yapamadık. Ama inşallah insanlık bu salgından kurtulduğunda bu arayı kapatacağız. Salgın sonrasında bizler faaliyetlerimize ve kültürü koruma faaliyetlerimizi devam ettireceğiz.

Bugün arkadaşlar sağ olsunlar bizlerle tüm Düzce’ye bu kültürü ve etkinlikleri kazandırmak için yoğun çaba sarf ediyor.  Önümüzde şu an “Mutfak Sanat Merkezi” gibi bir proje var bu projede bizler de varız, inşallah oda hedefine yakışan bir proje olur. Bu gün yönetimde ki arkadaşlarım başta olmak üzere tüm üyelerimize katılım sağladıkları için teşekkür ederim.

Bu zorlu günlerde görevlerini ifa etmeye çalışan basın mensuplarına da teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Canını dişine takmış  sağlık çalışanlarına da çok teşekkür ediyorum. Umarım bu illetten hem kendileri kurtulur hem de bizleri kurtarırlar. Allah sağlık çalışanlarının yardımcısı olsun. Bizlerde kurallara uyarak sağlık çalışanlarına destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI