1999 yılında iki büyük depremle yıkılan ve ardından yeniden yapılanma sürecine giren Düzce'de büyük önem taşıyan kentsel dönüşüm çalışmalarının henüz istenilen hızda ilerlemediği bilinirken, özellikle son dönemde art arda yaşanan bina çökmeleri dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi temaslarda bulunmak için geldiği Bolu'da Düzce'yi de yakından ilgilendiren dönüşüm çalışmaları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

AK Parti Bolu İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Mahalle Buluşması" etkinliğine katılan Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada, bakanlığının Türkiye genelindeki çalışmaları hakkında bilgi verdi, özellikle kentsel dönüşüm projelerini önemsediklerini anlattı.

"Şehir planlarını 50-100 yıllık yapacağız"
Kurum, "Tüm şehirlerimizde kentsel dönüşümü sürdürüyoruz ve az katlı yatay mimariye uygun projeler gerçekleştirmek istiyoruz. Şehir planlarını 50-100 yıllık yapacağız. Ve bunlar, hakkaniyet çerçevesinde vatandaşların da içinde olduğu planlar olacak. Vatandaşın talebi neyse bu talepler doğrultusunda planları oluşturacağız." diye konuştu.

Kentsel dönüşümün yanı sıra depremle ilgili dönüşüme de çok önem verdiklerini vurgulayan Kurum, "81 vilayetimize depremle ilgili yazı yazdık. Depremle ilgili dönüşümde artık kararlıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında başlattığı bu seferberliği, bedeli ne olursa olsun bu dönüşümü gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ