Hem tehlike teşkil eden hem de asayiş açısından sıkıntı doğuran atıl binalarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde dikkat çekici açıklamalarda bulunmuş ve “Metruk binalar yıkılacak” talimatı vermişti.

Bu talimat üzerine Düzce genelinde depremde aldıkları hasar nedeniyle boşaltılan ve 19 yıldır atıl halde bulunan binalarla ilgili harekete geçildi. Madde bağımlılarının yuvası haline dönen atıl binaların yıkım işlemi için Düzce Valiliği’ne bağlı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışmalara başladı.

İl yıkım ise D-100 Karayolu yan yol Hamidiye Mahallesi’nde bulunan atıl binaya oldu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal da yıkım işlemlerini yerinde takip etti. Kartal, Öncü Haber mikrofonuna yaptığı açıklamada il genelinde planlanan yıkım işlemleri için önemli bilgilendirmelerde bulundu.



“Düzce Belediyesi de yıkıma başlayacak”
Kartal şöyle konuştu:

“Düzce Valimiz Zülkif Dağlı başkanlığında her ay yaptığımız metruk binalarla ilgili toplantı sonrasında Düzce Belediyesi ile de yapmış olduğumuz işbirliği ile Düzce’de bazı binaların yıkımına başladık. Bu binalar özellikle uyuşturucu kullananların ve kağıt toplayan çocukların geceleyin konakladığı binalar. Bugün bu binadan başladık yıkmaya. Şu an 2935 sayılı OHAL Kanunu kapsamında bu binayı yıkıyoruz. Düzce Belediyemiz de 3194 İmar Kanunu gereğince bazı binaların yıkımına başlayacak.

“Şehir merkezindeki ilk programımız İnönü Parkı’nın köşesindeki bina”
Yıkım işlemlerini ilgili belediyeler yapıyor ancak OHAL kapsamında Valiliklere de böyle bir yetki verildi. Bu yetki ile de Valilik adına Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak biz ilgileniyoruz bu binaların yıkımı ile. Bugün bir başlangıç yaptık. Önümüzdeki günlerde şehir içine gireceğiz. Şehir merkezindeki ilk programımız İnönü Parkı’nın köşesindeki bina. Onun yıkımı biraz uzun sürecek zaten. Yaklaşık 1 ay gibi sürecek. Hemen bitişiğindeki binaya zarar vermemek için uzun sürecek. Sıra ile başladık tek tek hepsini yıkacağız inşallah.”

 
Haber: Ö.YILMAZ