Düzce'de ne polis ne de zabıtanın denetimleri ve kestiği cezalar şu manzaranın önüne geçemiyor. Kaldırımlara park etmenin adeta alkışkanlık haline geldiği kentte, yayalar yoldan yürümek zorunda kalmaya devam ederken, sorunun neden aşılamadığı sorgulanıyor. 

AVM yanındaki kaldırımı adeta park yeri gibi kullanarak sıra sıra araçlarını dizen sürücülere tepki gösteren bir vatandaş, bunu telefonuyla kaydederek whatsapp ihbar hattımıza gönderdi. Ancak günde onlarca bu tip şikayetin gelmesi ve bunu gündeme taşımamıza karşılık yayalara ait olan kaldırımlara araçlar bırakılmaya devam ediyor. 

Bu durum gözleri belediyenin şirketi YEYPAŞ tarafından işletilen otoparklara çeviriyor. 4 TL kesilen otopark ücretine karşı çıkan bir çok vatandaşın ya aracını park etmeyi reddettiği ya da park ettiği halde ödeme yapmadığı biliniyor. Kimi sürücüler, belediyenin daha makul bir rakam belirlemesi gerektiğini savunurken, kimileri ise adım başı her yerin park yeri gibi kullanılmasına itiraz ediyor. 

Yayaları mağdur eden kaldırımlara parkın önüne geçilmesi için ise daha etkin çözümler gerektiği cezalara rağmen parklanmanın sürmesi ile gözler önüne seriliyor. 

Haber: C. ÜSTÜNER