Türkiye’nin en büyük turizm fuarı olan ve 22. kez kapılarını ziyaretçilerine açan Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)’na bu yıl da büyük umutlarla katılım sağlayan Düzce’nin turizm yatırımcısı hayalinin gerçeğe dönüşmesi bekleniyor. Kardüz başta olmak üzere yaz ve kış turizmi açısından yatırıma müsait bir çok doğal güzelliği içerisinde barındıran Düzce’nin daha geniş kitlelere tanıtımında önemli rol oynayan kurumlardan olan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) fuara ilişkin bir değerlendirme gönderdi.

“Düzce’nin turizm potansiyeli yatırımcılara detaylı anlatıldı”
İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuara Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya ve Yalova İl Kültür Turizm Müdürlüklerinin Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) koordinasyonunda 5 yıldır olduğu gibi ortak tema altında katılım sağladığı aktarılan açıklamada, söz konusu illerin turizm potansiyelinin ziyaretçi ve yatırımcılara detaylı olarak anlatıldığı kaydedildi. Fuarda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı standını Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın ziyaret ettiği ve bölgenin turizm değerlerinin tanıtıldığı stantta misafirlerini ağırladığı kaydedildi. Açıklama şöyle devam etti:

Turizmdeki yeni trendler, Doğu Marmara potansiyeliyle örtüşüyor
“Dünya genelinde son yıllarda turizmin kitle turizmine, bir başka deyişle deniz-kum-güneş turizmine olan talebin yanı sıra alternatif turizm türlerine yönelik talepte de artış göze çarpıyor. Bu turizm türlerinin başında da kültür turizmi, termal turizm ve doğa turizmi geliyor. Bu turizm türlerinin büyük potansiyele sahip olduğu Doğu Marmara Bölgesi, ayrıca günübirlik ve gastronomi turizmi ile kış turizmine yönelik altyapısıyla öne çıkıyor.”

EMITT En Başarılı Ekip Çalışması Ödülü’ne layık görüldü
Öte yandan Düzce’nin üç farklı stantta tanıtıldığı fuarda Batı Karadeniz illeri içinde en ilgi çeken stant olarak seçilen Düzce “EMITT En Başarılı Ekip Çalışması Ödülü”ne layık görüldü.

“Saklı hazineyi artık ortaya çıkarmalıyız”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, fuara ilişkin yaptığı açıklamada ise 2018 yılının turizm atağı açısından büyük öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, “Düzce’nin tanıtılması, yerli turistin yanı sıra yabancı turistlerin de bizim sınırlarımız içinde bulunan 2 bin yıllık antik yerleşim yeri Konuralp’i görmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Gerek doğasıyla gerek tarihi yapısıyla saklı hazineyi artık ortaya çıkarmalıyız. Konuralp’te bulunan arkeolojik alanların, tarihi gezilerin uğrak noktası haline gelmesi için arkeolojik incelemelere ve kazılara devam etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Haber: C. ÜSTÜNER