Düzce'de kirli su çilesi bitmiyor. En asli görevleri halka temiz içme suyu sağlamak olan belediyeler,  sınıfta kalmaya devam ediyor.

'Bu su ile ne yapılır?'
Musluklardan akan pis suyu evlerinde görüntüleyerek haber merkezimize gönderen mağdur vatandaşlar, 'Bu su ile ne yapılır?' diyerek ilgili mercileri göreve çağırıyor. 

"Günlerce bu sorunu yaşıyoruz"
Çeşmelerden her kirli su aktığında belediyelerin arıza ve onarım gibi gerekçelerin arkasına sığındığını savunan tepkili Düzceliler, "Ekipler çalışma yapsa borularda kalan çamurlu su bir kaç saatte durulur. Biz günlerce bu sorunu yaşıyoruz. Her musluğu açtığımızda çamur akıyor. Bu suyla bırakın içmeyi hiçbir şey yapılmaz. Bozulacak korkusuyla makine çalıştıramıyoruz. Bulaşıkları elde bile yıkamıyoruz. Sularımızın içilebilecek temizlikte akmasını istiyoruz." diyerek tepkilerini dile getirdi.

Son adres Aziziye Mahallesi
Su eziyetinin yaşandığı son adres olan Aziziye Mahallesi'nde musluktan adeta çamur akması yüzünden büyük sıkıntı yaşayan mahalleli, sık sık yaşadıkları bu soruna kalıcı çözüm istedi. Kullanamadıkları suya her ay yüklü fatura ödediklerini de savunan vatandaşlar, aradaki çelişkiye dikkat çekti.

"Yazıklar olsun"
Yaklaşık 90 TL ödediği su faturasının fotoğrafını çekip gönderen bir mahalleli, şu ifadeleri kullandı: "An itibari ile Düzce Merkez Aziziye’deki evimden akan su ve gelen fatura… Bu faturayı ödedim. Yazıklar olsun."

Kirli akan suyun sağlıklarını tehdit ettiğini dile getiren vatandaşlar, belediyenin şikayetlerini dikkate almasını istedi.

Haber: C.ÜSTÜNER