Düzceli'nin kavuşmakta gün saydığı projelerden olan modern terminal binası için ilk kazma vurulmasının üzerinden 2 yılı aşkın süre geçti. 9 Ocak 2014'te inşaatına başlanan terminal binasının ihaleye göre; 25 Aralık 2015 tarihinde bitmesi gerekiyordu ancak çalışmalar tamamlanamadı. Belediye önce Şubat'ı daha sonra Temmuz ayını yeni açılış tarihi olarak verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Düzce'de toplu açılışını yaptığı 81 proje arasında Düzce Terminali de yer aldı ancak Başbakan da terminalin Temmuz'da açılacağını yineledi. Şu günlerde çalışmaların devam ettiği Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin inşaatının bitişine 3 ay gibi bir süre kalmasına karşılık hala büyük eksiklikler göze çarpıyor.


Çilimli'de durum...

İnşaat süresi 120 gün olan Çilimli Terminali'nde ise son rötuşların atıldığı görüldü. 17 Kasım 2015 tarihinde yapımına başlanan Çilimli Şehirlerarası Otobüs Terminali 4 ayda tamamlanmak üzere ihaleye çıktı. Düzce Terminali ihalesini alan firma bu ihaleyi de kazandı. Bitmesi gereken tarih olan 17 Mart 2016'nın üzerinden 1 ay geçtiği Çilimli Terminali'nin büyük ölçüde bittiği görüldü.



Çilimli Belediyesi, çevre düzenlemelerinin devam ettiği yeni terminal binasının kapılarını kısa sürede hizmete açmayı planlıyor.

Haber:C.ÜSTÜNER