Türkiyenin Ekonomik Gücü ve İleri teknolojik atılımlar toplantısına katılmak üzere Akçakoca'ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ilçe girişinde AK Parti Akçakoca ilçe başkanı İbrahim Bilgin ve partililer tarafından karşılandı.

 

Bakan Yılmaz karşılanmanın ardından Sky Tower Hotel’e geçti. Otel girişinde Vali Ali İhsan Su ve Eşi Zeliha su tarafından karşılanan Yılmaz ardından burada düzenlenen yemeğe katıldı.

 

Özel bir toplantı için geldiğini söyleyen Bakan Yılmaz, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Suriye´de yaşanan olaylara ilişkin, yaşananların bir insanlık trajedisi olarak nitelendirdi.

Suriye´de 100 binden fazla insanın yaşamını yitirdiğini, milyonlarca insanın yerinden yurdundan edildiğini vurgulayan Yılmaz, yaşanan olayların, Türkiye´nin ekonomisini çok büyük oranda etkileyebilecek bir hadise olmadığının altını çizdi.

Düzce´nin teşvik yasasının ardından ekonomik anlamda gözle görülür bir büyüme gösterdiğini belirten Yılmaz, "Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından projeler üretiliyor. Desteklerimiz MARKA kanalıyla devam ediyor. Düzce´nin kalkınması konusunda gözle görülür bir büyüme gözleniyor. İnşallah daha da iyi olacak" ifadesini kullandı.

Haber; S. KAŞKIR