2016 yılının Haziran ayında ıslah sürecini tamamlayan ve toplam 388 hektar alanda hizmet verecek olan Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi'ne dev bir yatırımın kazandırılması için ilk somut adım atıldı.

Avrupa'nın en büyük tesisi kurulacak
Türkiye çapında tanınan bir et ürünleri markasını bünyesinde barındıran Sakarya merkezli firma, kurmayı planladığı Avrupa'nın en büyük et entegre tesisinin yeri olarak Gümüşova Islah OSB'de karar kıldı.

Bakan'ın girişimleri sayesinde...
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün kişisel girişimlerinin de etkili olduğu  yatırım için dün Düzce Valiliği'nde firma sahipleri ile OSB yönetimi arasında protokole imzaların atıldığı öğrenildi.

Yatırım maliyeti: 100 milyon dolar
Türkiye’nin en büyük et üreticilerinden olan firma, Gümüşova OSB'deki 200 dönümlük bir alana dev tesisini kurmayı planlıyor. 100 milyon dolar gibi bir yatırım maliyetinin söz konusu olduğu et entegre tesisi, Düzce'de yaşayanlara yeni bir iş kapısı olması açısından da önem taşıyor. 800 ila 1000 kişi arasında bir istihdamın hedeflendiğini fabrikanın Türkiye'nin en önde gelen et işleme tesisi olacağı bilgisi edinildi.

Diğer taraftan modern sanayileşmeye örnek bir yapıda hizmet vermesi amaçlanan Düzce'nin alan olarak en büyük OSB'si Gümüşova Islah OSB, faal olan mevcut 30 fabrikanın yanı sıra 50 yatırıma daha ev sahipliği yapacak durumda...

Haber: C. ÜSTÜNER