"Çamurlu su" krizi giderek büyüyor. Son aylarda art arda vatandaştan gelen 'Musluklarımızdan su değil çamur akıyor!' şikayetlerine bir mahalle daha eklendi. Aynı dertten muzdarip olan merkeze bağlı Koçyazı Mahallesi sakinleri gönderdikleri videolarla yaşadıkları sıkıntıyı gözler önüne serdi.

"21. yüzyılda bu nasıl bir geri kalmışlık?"
Musluklarından sapsarı su akan bir mahalleli, "Köyde değil, şehrin göbeğinde yaşıyoruz! 21. yüzyılda bu nasıl bir geri kalmışlık? Bu suyu nasıl kullanalım! Belediyenin en başlı görevi altyapı hizmetidir. Ancak onu bile düzgün sağlayamadığı aylardır yapılan şikayetlere rağmen sorunun devam etmesinden belli oluyor." dedi.

"Her yağışlı havada aynı çile"
Çamurlu su yüzünden elektronik eşyaları "Bozulur" korkusu ile kullanamadıklarını belirten tepkili vatandaş, "Ne çamaşır ne bulaşık yıkayabiliyoruz. Bu suyla yüz bile yıkanmaz. Her yağışlı havada aynı çile. Belediye artık bu soruna çare bulsun." şeklinde konuştu.

İçmesuyuna neden çamur karışıyor?
Kalıcı Konutlar Bölgesi'nde de son aylarda sık sık kirli su sorunu yaşandığı bilgisi gelirken, saatlerce çamur gibi akan su nedeniyle mağdur olan bölge halkı da içmesuyuna çamur karıştığının aşikar olduğunu ancak neden belediyenin buna bir çözüm bulamadığını sorguluyor.

Belediyeden açıklama bekleniyor
Daha önce Konuralp bölgesinde baş gösteren kirli su problemi için "Ek su deposundan o kurum sorumlu" diyerek topu Düzce İl Özel İdaresi'ne atan belediyenin, Koçyazı Mahallesi ve Kalıcı Konutlar'dan yükselen 'çamurlu su' isyanına vereceği yanıt merakla bekleniyor.

Haber: C. ÜSTÜNER