Açlık sorunu nedeniyle özellikle çocukların ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olduğu Yemen’e bir büyük destek de Düzce’den geldi. Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü, yaklaşık 20 sivil toplum kuruluşu, AK Parti Kadın Kolları, eğitim kurum ve kuruluşlarının el ele düzenlediği etkinlik yoğun ilgi ördü.

Düzce Anıtpark Meydanı’nda düzenlenen yardım kermesine sağlanan yoğun destek ve vatandaşların ilgisi, göz doldurdu.



Yoğun soğuk ve yağışlı havaya rağmen birlik olan Düzceliler, Yemen’deki Müslümanlar’a destek olabilmek için güç birliği yaptı.

Belediye Başkanı Dursun Ay’ın eşi Nursel Ay, Belediye Meclis Başkan Vekili Gönül Asuk, AK Parti Düzce İl Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş Çakıroğlu ve daha birçok isimin tezgâh başında satış yaparak destek verdiği kermesin kazancı, Kızılay aracılığı ile Yemen’e ulaştırılacak.
 


“Düzce, Yemen'e sahip çıktı”

Gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Kızılay Düzce Şube Başkanı Halil Aydın, tüm kesimlerin bir alanda olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Sivil toplum kuruluşları ve Düzce halkı, Yemen'de yaşanan acı ve drama sessiz kalmadı. Onlara bir nebze ilaç olabilmek, acıyı dindirebilmek adına tüm insanlar tek yürek olup bir araya geldi. Hepsinden Allah razı olsun. Düzce, Kızılay aracılığıyla Yemen'e sahip çıktı. Bu alan, insani bir durumu siz konusu olduğunda insanların bir araya geleceğini bize gösterdi. Biz de Türk milletinin dünyadaki yardım eli olarak Yemen'e yardımda bulunabileceksek ne mutlu bize."

Ev kadınlarının konuya büyük önem verdiğini kaydeden Aydın, "Tüm kuruluşlar, kendi el emekleri, göz nurları, evde yapmış oldukları her ne varsa buraya getirdiler. Bu malzemeleri paraya çevirip bunları Yemen'e göndermek için gayret sarf ediyorlar." diye konuştu.
Aydın, Türk Kızılayı'nın Yemen'e giren ilk yardım kuruluşu olduğunu anımsatarak Birleşmiş Milletler dâhil tüm dünyanın bu konuya sessiz kaldığını sözlerine ekledi.
 

“Düzce halkına göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum”

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ali Kartal da Yemen'de büyük bir insanlık dramının yaşandığını belirtti.
Örnek bir çalışmanın yürütüldüğünü kaydeden Kartal, "Düzce halkına göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Artık 10 dakikada bir çocuk ölmesin, burada yapacağımız yardımlarla Yemen'deki çocuklarımızı ve annelerimizi kurtaracağız." şeklinde konuştu.
 


“Bir yudum su, bir lokma aş olabilmek için”

Kermesin amacı hakkında açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın eşi Nursel Ay ise şu ifadeleri kullandı: “Yemenli Müslüman kardeşlerimiz, vatandaşlarımız, insanlarımız için buradayız. Oradaki yokluk, sıkıntı ve açlığa destek olabilmek, bir yudum su, bir lokma aş olabilmek için buradayız. Kimse az demesin. Damlaya damlaya göl olur misali, ne kazanırsak onlara göndereceğiz.”



“Düzce tek yürek olmuş durumda”

Etkinlik hakkındaki görüşlerini dile getiren Düzce Belediye Meclisi Başkan Vekili Gönül Asuk şunları kaydetti:  “Yemen’deki kardeşlerimiz için güzel bir hazırlık yapıldı. Herkes ne bulursa, elinden ne gelirse, emeklerini sergiliyor. Gerçekten Düzce tek yürek olmuş durumda. Yağmur ve soğuğa rağmen, herkes çaba gösteriyor. Rabbim herkesin hayrını kabul eylesin.”  

 

“Soğuğa rağmen ilgi çok güzel”

Zorluklara rağmen bu etkinliğin gerçekleştirildiğini söyleyen AK Parti Düzce İl Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş Çakıroğlu da şöyle konuştu: “Yemen’de insanlık dramı yaşanmakta. Açlık ve sefaletin yaşandığı ve Dünya’nın sessiz kaldığı bu ortamda, biz Düzce’de STK’lar, Belediyeler, kurum ve kuruluşlar olarak, tüm gönüllüler, büyük bir soğuğa rağmen, bu organizasyonu gerçekleştirdik. Çok büyük bir soğuğa rağmen, şu anda ilgi çok güzel ve daha da artacağından eminim.”


“Amacımız katkıda bulunmak”

Düzce Özel Eğitim Meslek Okulu Öğretmenlerinden Aşkın Aydın, “Yemen’deki yetim evlatlarımız için, burada, bu havada Düzce’nin sivil toplum örgütleri ile birlikte, Milli eğitim camiası olarak bir kermes düzenledik. Amacımız, Yemen’de bir lokma ekmeğe muhtaç olan evlatlarımıza katkıda bulunmak.” ifadelerini kullandı.



“Açlıktan ölen çocuklarımız için buradayız”

Kermese katılım gösteren bir diğer gönüllü öğretmen, Gülsüm Bıkmaz, “Yemen’de açlıktan ölen çocuklarımız için buradayız. Hafif düzeyde zihinsel engellilerin eğitim gördüğü bir okulda görev yapıyoruz. Öğrencilerimizin, ellerinden geldiğince yaptığı ürünleri halkımıza sunup, İnşallah geliri ile de Yemen’deki ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuruz.” diye konuştu.


“Tek isteğimiz acıların sonlanması”

Kermese destek veren bir diğer eğitimci Ezgi Durmuş, “Yemen için bütün sivil toplum kuruluşları ile ortak bir kermes düzenlendi. Biz de Sevgi Tanesi Anaokulu olarak bu kermese katkıda bulunduk. Tek isteğimiz oradaki acıların sonlanması.” dedi

 

“Allah hayırlarımızı kabul etsin”

Düzce Romanlar Derneği Başkanı Sibel Gün Çabuk, “Bugün Yemen için buradayız. Yemen’deki çocuklar için gerçekleştirilen bu kermese bizde dernek olarak katkıda bulunduk. Allah hayırlarımızı kabul etsin” ifadelerini kullandı.
 
Yemen’deki yardıma muhtaçlar için düzenlenen kermes, Belediye Mehter Takımının gösterisi ile devam etti.


Haber: İ. İ. AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ