"Türkiye'nin en yaşanabilir kentleri" sıralamasında Düzce yine sınıfta kaldı.

CNBC-e Business Dergisi, "Türkiye'nin en yaşanabilir kentleri" araştırmasının üçüncüsünü açıkladı. Eğitim, sağlık, kent hayatı, güvenlik, sanat ve ekonomi olmak üzere 6 kategoride yapılan araştırma sonucunda, Türkiye'nin en yaşanabilir kenti, Ankara olarak belirlenirken, Eskişehir 2., Isparta 3.,Trabzon 4., İstanbul 5., Artvin 6., Bolu 7., Antalya 8., İzmir 9. ve Rize ise 10. sıranın sahibi oldu. Komşu il Bolu bir kez daha ilk 10'a girme başarısı gösterek, yaşam kalitesindeki istikrarı ortaya koydu.

Bolu'da hedef büyük...

En yaşanabilir kentler sıralamasında yıllardır ilk 10 içinde yer alan Bolu'nun Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yaşanabilir en güzel kenti oluşturma sorumluluğunda olduklarını sık sık vurgularken, "Bolu’yu dünyada yaşanabilir en iyi iller arasına almaya çabalıyoruz." diyerek hedef büyüttüklerini vurgulamaya devam ediyor.

Düzce 43. sırada...

Düzce'de ise durum yine iç açıcı değil. Bir kez daha kendisine orta sıralarda yer bulan şehrin en çok tercih edilen iller arasına girmesi için daha uzun bir yolu olduğu ortaya çıkıyor. Genel sıralamada 43'e yerleşen Düzce, kategoriler bazında ekonomi sıralamasında 65., eğitimde 42., sağlıkta 17., güvenlikte 44., kent hayatı ve kültür-sanatta ise 40. oldu.

Haber: C.ÜSTÜNER