Düzceli kadınları, ticaret hayatına teşvik etmek ve Düzce’nin tarım alanında kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in öncülüğünde Düzce Belediyesi ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı işbirliği ile hayata geçirilen Kırsal Kalkınma Ekseninde Kadın ve Aile Çiftçiliği Projesi ve Fon Kullanımı dün kadın çiftçilere tanıtıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan bilgilendirme toplantısına Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Miktat Çelebioğlu, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, AK Parti Düzce İl Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş, Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu ve Düzceli çiftçiler katıldı.

“Düzce bizim için çok kıymetli”
Düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Düzce Milletvekili Ayşe Keşir yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Tarım konusunda hem partimiz hem de bizim için Düzce çok kıymetli bir yere sahiptir. Burada kadın çiftçilerin önemine değiniliyor ve kadın çiftçiler kadar genç çiftçilerimize de önem vermek gerekiyor. Düzce’de çiftçilik büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle çiftçiliğin gelişmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapmamız gerekiyor.”

“Milletvekilimizle birlikte bu konuda çalışmalar yaptık”
AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Güler Güneş de slayt gösterimiyle birlikte yaptığı açıklamada; “Milletvekilimizle birlikte bu zamana kadar birlikte çok çalışmalar yaptık. Çiftçilik çalışmaları da onlardan biri. Düzce’de çiftçilik için önemli alanlar mevcut. Bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirtmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu da yaptığı slayt gösterimiyle Düzce’de çiftçilikle ilgili yapılanları anlattı.

Etkinliğin sunumunu ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı Kırsalda Kadın Hizmetleri Koordinatörü Nimet Kaleli gerçekleştirdi. Düzce’nin ilçe ve köylerinden gelen kadın çiftçilere yönelik hazırlanan bilgilendirme toplantısında, kadın ve aile çiftçiliği ile girişimcilik konusunda proje geliştirme ve fon kullanımı konusunda bilgilendirme yapılarak, farklı şehirlerden gelen misafirler aracılığıyla iyi uygulama örnekleri ve deneyimler bizzat uygulayıcıları tarafından paylaşıldı.

Haber: M.AYDIN