Düzce’de olduğu gibi ilçelerinde de 19 Mayıs törenlerle kutlandı.

Akçakoca’da 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla protokol, Akçakoca Hükümet Konağı önünde tören alanında toplandı. Burada düzenlenen çelenk sunma töreninde ilk olarak Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün çelengi Müdür Mehmet Aydın ve gençler tarafından Atatürk Anıtı’na sunuldu.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. saygı duruşu sırasında siren sesini duyan hareket halindeki vatandaşlar durarak, İstiklal Marşı’na eşlik etti.

Törene Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Akçakoca Belediye başkanı Okan Yanmaz, Kaymakamlık, Jandarma ve Emniyet yetkilileri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Aydın’ın günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmanın ardından tören sona erdi.

CHP’den alternatif kutlama

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca İlçe Başkanlığı resmi 19 Mayıs töreninin sona ermesinin ardından tören alanında kalarak 19 Mayıs coşkusunu sürdürdü.

Resmi törene katılan CHP’liler, çelenk sunumunun ardından kendi hazırladıkları programı uyguladı.

CHP Düzce İl Başkanı Haluk Demir ve bazı il yöneticilerinin de hazır bulunduğu program uyarınca, ilk olarak çelenk sunumu yapıldı.

İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz ve partililerin Atatürk heykeli önüne çelenk bırakmasının ardından İlçe Başkan Abanoz günün anlamına binaen bir konuşma yaptı.

Abanoz’un, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okuyarak sonlandırdığı konuşmasının ardından parti otobüsünden çalınan marşlara tüm katılımcılar eşlik etti. CHP’nin 19 Mayıs coşkusu birlikte çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

CHP’de Abanoz’un ayak sesleri

Öte yandan bir süredir genel merkezle arasında soğuk rüzgarlar esen CHP Düzce İl Başkanı Haluk Demir, uzun zaman sonra Akçakoca’daki törende ortaya çıktı. Her yıl 19 Mayıs resmi programına alternatif olarak Anıtpark Meydanı’nda kutlama yapan CHP’lilerin bu yıl tören adresi olarak Akçakoca’yı seçmesi ve programı İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’un yönetmesi, rollerin her an değişebileceğini gösterdi. Akçakoca’da sorunların üzerine gitmesi ve memleketinin menfaati için her kapıyı çalması ile tanınan Abanoz’u il başkanı olarak görmek isteyenlerin sayısı günden güne artarken, Ankara’nın da durumdan haberdar olduğu öğrenildi. Düzce’de partinin başına geçmesi için genel merkezde yoğun temasların olduğu İlçe Başkanı Abanoz’un yakın tarihte bu önemli görevi üstlenmesine kesin gözüyle bakılıyor.