Bu gün dünya sakatlar günü, dünyada olduğu gibi Düzce’de de yaşamakta olan engelli vatandaşlarımız, ne gibi zorluklarla karşılaşıyor?

 

Herkesin günün birinde sakat kalabilme gibi bir olasılığı var.

Peki,  kaza sonucu veya başka sebeplerden sakat kalmış olan vatandaşlarımıza ne derece saygı duyuyor ve onlara ne derece değer veriyoruz.

 

Tekerlekli sandalye ile yaşamakta olan bir vatandaşımız, bu konuda oldukça dertli olduğunu, bırakın kendilerine yardım edilmesini zorluklar çıkarıldığını ifade etti. Kaldırımlara çıkabilmek için büyük sıkıntı çektiklerini ve bu konuda defalarca yetkililerden kaldırımların kendilerinin de kullana bilecekleri şekilde düzenlenmesini istediklerini dile getirdi. Bunun yanı sıra yol kenarlarında sakatların araçlarını park etmeleri için ayrılan bölümlere, düşüncesizce araçlarını park eden vatandaşlarımızın, uyarıldıkları zaman ise kendilerine, bütün gün bir sakat arabası gelip park edecek diye boş mu kalsın dediklerini belirtti.

 

Vatandaşlarımız ise bu konuda hemfikirlerdi, engellilerimize saygı duyulmadığını üç, beş kişinin onlara özen göstermesiyle bir şey olmayacağını, ailelerin küçük yaşlarda çocuklarını bu konularda bilinçlendirmesi gerektiğini ifade ettiler.