İçişleri Bakanlığı ve UNİCEF'in birlikte yürüttükleri “Çocuk Dostu Şehirler Projesi” Düzce’de ilk kez Çilimli’de uygulanmaya başlandı. Çocuk Dostu Şehirler programı ile şehir içinde yaşam alanı bulmakta güçlük çeken çocuklar için belediyelerle birlikte ihtiyaç analizleri yapılıyor, eylem planları oluşturuluyor ve ihtiyaçlar karşılanıyor. Bu kapsamda Çilimli Belediyesi’nin katkılarıyla projeye gönül veren 27 gençle sahada yapacakları anket çalışması öncesi bir toplantı yapıldı. İlçe kütüphanesinde gerçekleştirilen toplantıya Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ve Çocuk Dostu Şehirler Proje Koordinatörü Elif Kaplan da katıldı. Toplantıda proje hakkında bilgilendirilen 27 gence, Çilimli halkı ile yapacakları çocukların ihtiyaç duyduğu unsurların belirlenmesine yönelik görüşmede izleyecekleri yollar anlatıldı.

İhtiyaçlar belirleniyor
Çocuk Dostu Şehirler Proje Koordinatörü Elif Kaplan, proje hakkında şöyle konuştu: “Biz burada Çilimli’deki çocukların, anne-babaların ihtiyaçlarını Çilimli’deki çocuklardan Çilimli’de yaşayan anne babalardan nasıl öğreniriz biraz burada anlatmaya çalıştık. Çok da güzel katkı sağlandı. Sonuçlarla birlikte iş belediyeye düşecek.”



“Yerinde teşhisi koymak için önemli bir metot uygulanacak”
Çiilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ise şunları kaydetti:

“Şimdi burada tam da böyle yerinde teşhisi koymak için önemli bir metot uygulanacak. Bu metodu inşallah arkadaşlarımız güzel bir şekilde sahada uygular, uyguladıktan sonra iyi bir veri elde ederiz. İşte bundan sonra teşhisi koymak kolay olur. Önemli olan sorunu bulmak. Biz zaten böyle bir ekip kurmak istiyorduk, arkadaşlarımız da bununla ilgili çalışmalar yapıyordu. İnşallah farklı alanlarda da bunu kullanmak istiyoruz. İnşallah bundan sonra farklı alanlarda devam ederiz.”



Projenin amacı
Projenin amacından da bahseden Yavuz, şu ifadeleri kullandı:

“Burada yapılan programın amacı ilçemizde bir anket ekibi oluşturmak. Belediye olarak birçok durumda nasıl bir çözüm oluştururuz bunu, burada yaşayan insanlardan öğrenmek amacıyla böyle bir çalışma yaptık. Tabii ki bu Unicef aracılığıyla yapılan bir proje. UNICEF bugüne 10 belediyede böyle bir eğitim vermiş. Onlardan bir tanesi de Çilimli Belediyesi ekibidir. İnşallah bu anket çalışmasını sahada uygulayacağız ve sonuçlara göre biz belediye olarak veyahutta diğer kurumlar olarak nasıl bir yol izlerizi belirleyeceğiz.”



7 mahalle ve 20 köyde anket çalışması yapılacak
Anket eğitimi alan 27 genç Çilimli merkeze bağlı 7 mahalle ve 20 köyde tüm hanelerin tek tek kapısını çalacak. Anne-babalar ve çocuklarıyla ihtiyaçları konusunda birebir görüşmelerle anket yapacaklar. Anket sonucu belediyelerle bir çalıştay yapılarak tartışılacak ve eylem planları oluşturulacak.

Haber: C. ÜSTÜNER