İl Genel Meclisi Bebek Dostu Komisyonu, anne sütünün önemine dikkat çekmek amacıyla bebek fotoğrafları yarışması düzenliyor.

Bebek Dostu Komisyonu Başkanı İbrahim Bilgin'in açıkladığı rapora göre bebeklerin sağlıklı yetişmesi, anne sütünün özendirilmesi ve teşviki amacıyla fotoğraf yarışması düzenlenecek. Yarışmanın kurallarınını belirlenmesinden duyurulmasına, ödül töreninden sergilenmesine kadar her aşamada başta Düzce Üniversitesi olmak üzere kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinden destek alınacak.

Yarışma maliyetinin karşılanması için İl Özel İdare bütçesinde ilgili kalem açılarak yedek ödenekten gereken tutar aktarılacak. İlimizdeki bebek sahibi ailelerin yarışmaya katılmaları, sergiyi gezmeleri sağlanarak anne sütüyle beslenen çocukların daha sağlıklı ve ileriki yaşamlarında daha başarılı olduklarına dikkat çekilecek.

Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul gören yarışma vali, İl Genel Meclisi, Bebek Dostu Komisyonu, İl Sağlık Müdürlüğü, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şube Müdürlüğü'nün işbirliği ile hayata geçirilecek