Düzce Valiliği’nde Hukuk Okur Yazarlığı Projesi için bugün valilik toplantı salonunda imza töreni yapıldı. Törene Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Barosu Başkanı Av. Azade Ay, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Aycan’ın katılımı ile protokol imzalandı.

“Baromuz öncü rol oynayacak”
Protokol töreninde açıklamalarda bulunan Vali Dağlı; “Türkiye Barolar Birliği önderliğinde Düzce Barosu ile birlikte Valiliğimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ve El Sanatları Müdürlüğümüzdeki kursiyer olan bayanlarımıza dönük hukuk eğitimi, hukuk okuryazarlığı adı altında eğitimler verilecek. Baromuz bu konuda öncü rol oynayacak. Baromuza bağlı çalışan avukatlarımız ilgili konuları anlatmak üzere böyle bir çalışma yapacağız. Burada tüketici hakları, miras, şiddet, buna benzer konular teferruatlı olarak anlatılacak. İki ay sürecek olan Hukuk Okur Yazarlık Kursu mayıs sonuna bitecek. Bu yıl gelmiş olan kursiyerlerimize böyle bir çalışma yapmış olacağız.” ifadelerinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ve El Sanatları Eğitim Merkezi’nde kurs gören kursiyerlere yönelik olarak verilecek olan seminerin 2 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı ifade edildi.

Haber: M.AYDIN