Ceza infaz kurumundaki tutuklu ve hükümlülere okuma alışkanlığı kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca 31 Mayıs’ta "Bir Kitap, Bir Umut" sloganıyla kitap bağışı kampanyası başlatılmıştı.  Geçtiğimiz ay sona eren kampanyaya toplamda 231 bin 627 kitap bağışı yapıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Düzce’de de Düzce Adliyesi ve Krempark AVM’de kurulan standlarda kitap bağışları toplandı. Düzce’de kitapla buluşturan kampanya yoğun ilgi görürken toplamda 2 bin 743 kitap bağışı yapıldı. Kampanya kapsamında en fazla kitap bağışı yapılan ilk 10 Cumhuriyet Başsavcılığı arasına giren Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’na teşekkür belgesi verildi.

Başsavcılıktan teşekkür

Konuyla ilgili başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Bu kampanyaya destek vererek ilk 10 Cumhuriyet Başsavcılığı arasına girmemizi sağlayan başta Düzce Valiliğimiz, Düzce Belediyemiz ve Düzce Barosu olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, Adliye çalışanlarımıza ve destek vererek kitap bağışında bulunan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” denildi.

HABER:  Mehmet GÜNESEN