Arınma ve paylaşma mevsimi mübarek Kurban Bayramı yarın başlıyor. Arefe gününün de tatile eklenmesiyle ilan edilen 9 günlük tatili fırsat bilen ve başta Ankara ve İstanbul olmak üzere gurbette olan Düzceliler de bayramı aileleriyle geçirmek için memleketlerine geldi.

Her bayram olduğu gibi geçmiş unutulmazken arefe günü mezarlıklara akın eden vatandaşlar ebedi ahrete intikal etmiş olan yakınlarının kabirlerinde temizlik yaparken Kur’an-ı Kerim ve dualar okudu.

Bayram öncesi başta kurbanlık olmak üzere alışverişlerini tamamlayan Düzceliler, kurban ibadetini yerine getirecek. Öte yandan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle tam kapanma dönemine denk gelen Ramazan Bayramı’nın aksine uzun bir zaman sonra vatandaşlar, sevdikleriyle birlikte bayram kutlamanın sevincini yaşayacak.

BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Düzce’de bayram sevincinin yaşanacağı 20 Temmuz 2021 Salı günü, bayram namazı için vatandaşlar camilere akın edecek.  Bayram namazı için sabah 6.15’te saf tutulacak.

TEDBİRLERE DİKKAT!

Diğer yandan en kalabalık katılımlı ibadet olan bayram namazı, yeni tip koronavirüs bulaş riskine karşı tedbirler kapsamında kılınacak. Maskesi olmayan vatandaşlar camilere giremeyecek. Saf düzeni de sosyal mesafeye göre oluşturulurken, her vatandaş kendi seccadesiyle camiye gelecek.

ÖNCÜ HABER MERKEZİ