Sağlık Bakanlığı "Dumansız Hava Sahası" çalışmasını genişletiyor ve bu yılın sonundan itibaren alışveriş merkezi, tiyatro, sinema vb alanların binalarının önünde artık sigara içimi yasaklanıyor. Bu konu ile ilgili Düzce halkına düşüncelerini sorduk.Sağlık Bakanlığı'nın yeni yasağına bazı vatandaşlar "çocuklara kötü örnek oluyorlardı" diyerek destek verdi.



Mikrofon uzattığımız bir vatandaş, " Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı bu uygulamayı destekliyorum, 10 yaşındaki çocuk bile sigara içiyor" dedi.



Başka bir vatandaş, " Bu yasağı destekliyorum. Millet ailesiyle ve çocuklarıyla gidiyor kötü örnek oluyorlar" dedi.



Yasağı destekleyen bir vatandaş, " Sigara ile ilgili olan bütün yasakları destekliyorum. Sonuçta bu yasaklar bizim iyiliğimiz için.



Yasağa destek verenler kadar karşı çıkanlar da oldu. Açık alanlarda sigara içilmesinin özgürlüğü kısıtladığını ve yasağın gereksiz olduğunu düşünenlerden "sigara içilmesini istemeyenler çocuklarını buralara getirmesin" diyenler de vardı.



Bir diğer vatandaş ise," Sigara içilmesini istemeyen çoluğunu çocuğunu getirmesin, kapalı yere tamam kabul ama açık alana dokunmasınlar, herkes hürdür" dedi.



Başka bir vatandaş, " Zaten kapalı alanlarda içilmesi yasak. Biz bundan rahatsız oluyoruz açıkçası. Bizim sigara içebileceğimiz alanlar da yapılması lazım diye düşünüyorum" dedi.



Kararı desteklemeyen bir vatandaş, " Bu kararı desteklemiyorum. Açık alanda içemedikten sonra nerede içecekler bu insanlar o sebeple ben karşıyım bu karara. Kapalı alan neyse ama açık alanda yaşaklamadını özgürlüğü kısıtlama olur" diye ifade etti.



Cevaplardan anlaşıldığı üzere bu karar kimilerini mutlu ettiği kadar kimilerinin de tepkisini toplayacak.

 

 

Haber;E.Tınaz