Türkiye eşsiz güzellikteki coğrafyası ve doğal güzellikleri ile ender ülkeler arasında yer alıyor. Bu güzellikler arasında yine doğası ile büyüleyen eşsiz güzellikte göller bulunuyor. Türkiye genelinde ise kendine has özellikleri ile de toplamda bilinen 100 gölü bulunuyor.

Bolu’nun gölleri ilk 10’da
Doğal güzelliklerini değerlendirmeyi çok iyi bilen turizme kazandırılması için önemli çalışma ve projelere imza atan komşu il Bolu sınırları içerisinde yer alan Yedigöller ve Abant Gölü en güzel ilk 10 göl arasında girdi.

Düzce’nin Efteni Gölü öylece duruyor!
Düzce’de turizme ivme kazandırılması adına eşsiz güzellikteki değeri olan Efteni Gölü, hak ettiği değeri bir türlü göremiyor. Düzce’nin Gölyaka ilçesine bağlı Hacıyakup Köyü sınırları içerisinde kalan Efteni Gölü öylece duruyor.

Girişimlerden öteye geçilemiyor
Yıllardır turizme kazandırılması adına çalışmalar yapılan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen atıl projeleri ile rafa kaldırılan Efteni Gölü’nün eşsiz coğrafyası bir türlü değerlendirilemiyor. Bölgedeki paha biçilemez eşsizliği ile bir kuş cenneti ve endemik bitki türlerinin yuvası olan Efteni Gölü’nün sulak alan varlığının korunması ve turizme katkı sağlanması adına girişimler yapılsa da projeden öteye bir türlü geçemiyor.

Abant gibi olacak denilmişti
Geçtiğimiz yılın 15 Ocakta Düzce’ye gelen önceki dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Düzce’nin tabiat turizmini geliştirmek için seferberlik başlattıklarını söylemiş ve ‘Dünyada böyle bir yok’ dediği Efteni Gölü için doğa turizmi uygulama planını hazırladıklarını belirtmişti. Eroğlu ayrıca girişimlerinin lafta kalmayacağının da altını çizmişti. Üzerinden geçen 1 buçuk yıl içerisinde yine aynı dönem Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Dr. Faruk Özlü de kuş cenneti olarak anılan Efteni Gölü’nün Abant Gölü gibi olacağını söylemişti ve yaklaşık 45 milyon TL değerinde bir projenin imzalarının atıldığını açıklamıştı. Ancak tüm açıklamalara rağmen Efteni Gölü için bir gelişme yaşanmadı.

Haber: Ö.YILMAZ