Daha birkaç yıl önce piknikçilerin tercih ettiği alan olan ve su seviyesiyle Düzce'nin gözde yerleri arasında bulunan Uğur Suyu, neredeyse kuruma noktasına geldi. Su da arıtma tesisi aracılığıyla Düzce'nin içme suyu ihtiyacı da karşılanırken arıtma tesisinin bulunduğu alanda kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oluyor. Arıtma tesisinin bulunduğu alan hem koku saçıyor hem de kirliliğiyle göze çarpıyor.

Yaşanan kuraklıkla birlikte su seviyesindeki düşüş sudaki balıklarında ölmesine neden oluyor. Bu olumsuzluğa nasıl bir çözüm bulunacağı ise belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Su üzerindeki sorunlar sadece bununla kalmıyor. Araçların geçmesi için yapılan ama sadece bir aracın geçebildiği taşıt köprüsü yaşanan depremlerin ardından bakıma alınmadığı için köprü yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Ayaklarında çatlakların bulunduğu köprünün bu duruma daha ne kadar katlanacağı ise bilinmiyor.

Konuyla ilgili düşüncelerini aldığımız Uğur Köyü Eski Muhtarı Bahattin Duran,”Köprünün onarılması için zamanında çok girişimde bulunduk ama hiç kimseden yardım gelmedi. Buraya üç kere Vali Yardımcısı getirdim. Yapacaklarını söyledikler ama depremin ardından o kadar zaman geçmesine rağmen hala bir çalışma yapılmadı. Bu duruma bir an önce çözüm bulunması gerekiyor. Bu yolda sık sık kazalarda oluyor. Köprü hem çok dar hem de hasarlı durumda bulunuyor” ifadelerini kullandı.