Düzceli hiçbir şeyden çekmedi bozuk yollardan çektiği kadar! Köylerin artık göz kamaştıran özellikte yollara kavuştuğu şu günlerde şehrin göbeğindeki bir çok mahallede varolan bozuk yolların aylardır düzeltilmemesi tepki çekiyor.

Aylardır bozuk yollar asfaltlanmayı bekliyor
En asli görevi yol ve altyapı olan Düzce Belediyesi’nin yaz dönemi sona ererken Şıralık, Yeni ve Hamidiye başta olmak üzere asfaltlanmayı bekleyen yolların bulunduğu mahallelerde hala çalışma yapmaması eleştiriliyor.

Vatandaş toz eziyeti çekiyor
Her gün bozuk yollardan geçmek zorunda olan sürücüler araçların bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirtirken, yolda oluşan toz da büyük şikayet konusu oluyor. Yoldan yükselen toz yüzünden kapı-pencere açamaz olduklarını belirten bozuk yoldan muzdarip vatandaşlar, bu çilenin daha ne kadar devam edeceğine yanıt arıyor.

Şıralık yoluna 8 yıldır tek yapılan yama
Özellikle son olarak 8 yıl önce asfaltı yenilenen Şıralık Spor Kompleksi’ne ulaşım sağlayan yol şu günlerde köstebek yuvasını andırırken, sadece yama yapılarak soruna geçici çözüm bulunduğu görülüyor.

Şehir Mezarlığı-Beyköy Kavşağı yolu çileden çıkartıyor
Yine en işlek yollardan olan Şehir Mezarlığı ile Beyköy Kavşağı arasındaki güzergah ise sürücüleri adeta çileden çıkartıyor. Kazılıp bırakılan yerler yüzünden sarsıntılı şekilde yolda ilerlemek zorunda kalan sürücüler de yolcular da adeta eziyet çektiklerini belirterek, Düzce Belediyesi’ni göreve davet ediyor.

Önce “bozuk” sonra “yeni” yol!
Beyköy istikametinde de belli bir noktaya kadar devam eden bozuk yol, belde sınırında ise yeni asfaltlanmış şekilde sürücüleri karşılıyor. Beyköy Belediyesi’nin kendi sorumluluk bölgesine kadar asfalt çalışması yaptığı yolun geri kalan kısmı için ne zaman harekete geçileceği bilinmiyor. 2 organize sanayi bölgesini içerisinde barındıran Beyköy’e ulaşımın önce “bozuk” sonra “yeni” yol şeklinde olması ağırlanan yatırımcı ve turistler açısından da şehrin imajını zedeliyor.

Köy yolları karayolları standartlarında
Yerel Seçimlere adım adım yaklaşıldığı bir dönemde köyler karayolları standartlarında yollara kavuşurken, il merkezinde bozuk yol çilesi çekilmesi ve çalışmaların kaplumbağa hızında ilerlemesi belediyenin bu işte sınıfta kaldığını gözler önüne seriyor.

Haber: C. ÜSTÜNER