“Düzce İlinde Kadın Eli İle Sarmalık Lahana Çeşidinin Yaygınlaştırılması Projesi”nin tarla günü etkinliği Gölyaka İlçesi Yazıpınar Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen sarmalık lahana çeşidinin üstün özelliklerinin diğer çiftçilere tanıtılması amacıyla düzenlenen tarla günü etkinliğine Gölyaka Kaymakamı Adem Keleş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Dr. İbrahim Sönmez ve Dr. Barış Albayrak,  İGM Üyesi Necmi Kap, AK Parti İlçe Başkanı Fazlı Koç, Resmi Kurum Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

8 kadın çiftçiye lahana bahçeleri tesis edildi
İl Müdürü Harun Kabaoğlu; proje kapsamında Merkez, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova ve Kaynaşlı ilçelerinde önder 8 kadın çiftçi ile 500’er m²’lik lahana bahçeleri tesis edilerek teknik takiplerinin yapıldığını, Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Yalova Sarmalık” lahana çeşidinin verim ve sarmalık kalitesi bakımından Düzce’ye uyum sağladığını söyledi.

En iyi yetiştiriciliği yapanlara plaket
Proje uygulama sürecinde demonstrasyon bahçelerinde en iyi yetiştiriciliği yapan kadın çiftçilerden birinci Çilimli İlçesi Döngelli Köyü’nden Nursefa Uzun’a, ikinci Gölyaka ilçesinden Şener Akgül’e ve üçüncü Merkez Büyükaçma Köyü’nden Gülşah Aygın’a plaketleri verilirken, projeyi uygulayan tüm kadın çiftçilere de teşekkür belgeleri takdim edildi.
Tarla günü etkinliği proje yürütücüsü personel tarafından katılımcılara teknik bilgilerin paylaşılması, lahana yetiştiriciliği lifletlerinin etkinliğe katılan konuklara dağıtılmasının ardından, projemiz önder çiftçilerinin hazırlamış olduğu ikramlar ile sona erdi.

Haber: C.ÜSTÜNER