Çevre yolu ağı genişliyor

Düzce merkezi kuzeyden güneye, doğudan batıya kuşatan çevre yolları ağları için bağlantı yolları açılıyor. Bir süre önce ulaşıma açılan Hürriyet caddesini kuzeyde yapımı devam eden çevre yoluna bağlantıyı sağlayacak olan 250 metre uzunluğundaki yol için hafriyat çalışmalarına başlandı.

Çevre yolları projesinin belediyenin en önemli projeleri arasında yer aldığını işaret eden Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, ‘Düzce’yi çevre yolları ağı ile kuşatacağız’ dedi. Başkan Bayram, açılan her yolla yerleşim yerlerinin daha cazip, yaya ve trafik ulaşımının daha rahat ve kolay olacağını ifade ederek ‘ Her açılan yolu alt ve üst yapısı ile eksiksiz yapmaya çalışıyoruz. Hürriyet caddesini de önce arapçiftliği sınırlarına daha sonra 18. madde uygulaması tamamlandığında yeni çevre yoluna kadar bağlantısını yapacağız’ diye konuştu.

Başkan Bayram, yeni açılan yolun Hürriyet caddesinin kuzey bitiminde olduğuna dikkat çekerek her iki yolun birleştiği yerde kavşak düzenlemesinin de yapıldığını sözlerine ekledi.

Soğancı Kavşağı elden geçiyor

Düzce’nin doğu yakasında yan yolların asfaltlanması öncesinde kavşak düzenlemesi ile kaldırım çalışmaları birlikte yapılacak. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bugün proje uygulaması öncesi Etüd ve Proje Müdürü Kenan Özen, Fen İşleri Müdürü Ercan Baydilli, Su ve Kanalizasyon Müdürü İbrahim Karalmaz ile birlikte denetleme yaptı.

Şehir girişlerinin en dikkat çekici bölgeler olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Bayram, ‘ Soğancı bölgesinde özellikle kavşak bölgelerinde kaldırım çalışmaları başlatılacak. Ayrıca bölgenin D-100 karayolu kenarına bakan taraflarına korkuluklar yapılacak. Bunun dışında temizlik çalışmaları aralıksız sürdürülecek. Bunun için 4 süpürge aracımız bulunuyor. Kaldırım ve kavşak bölgelerinde hiçbir toz ve atık kalmayacak. Ekiplerimiz bu konuda büyük bir titizlikle çalışacak’ dedi. D-100 karayolunun Düzce sınırları içinde her iki yakada ağaçlandırmanın devam ettiğine de dikkat çeken Başkan Bayram ‘ Ağaçlandırmamızı Soğancı kavşağından yoğunlaştıracağız. Bunun dışında D-100 karayolu üzerindeki tüm kavşak yerlerimizde mevsim çiçekleri ekildi’ dedi.