1999 depremleri öncesinde Pekintaş firması tarafından Aziziye mahallesinde Aziziye ilköğretim okulunun arka tarafındaki alana spor salonu yapımına başlanmıştı. Depremlerde duran ve hasar gören spor salonu inşaatı Pekintaş Firması sahibi Özkan Olcay’ın talimatı ile komple yıkıldı ve yerine yenisi yapıldı.

 

Pekintaş’ın Aziziye İlköğretim Okulu bahçesine yaptığı 1150 metrekarelik spor salonunun Milli Eğitim müdürlüğüne bağışlanması ve spor alanındaki hizmetleri nedeniyle Düzder Yönetim Kurulu Başkanı Talat Saygılı, Pekintaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ekin Dağyaran’a teşekkür plaketi verdi. Saygılı, bu esnada yaptığı açıklamada Aziziye’ye yapılan spor salonunun kendilerini mutlu ettiğini ve şükranlarını sunmak için bu yolu seçtiklerini dile getirdi.

 

 Pekintaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ekin Dağyaran ise sporun güzel bir uğraş olduğunu ve gençleri boş zamanlarında sportif faaliyetlerde bulunmaya teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

 

Dağyaran, boş vakitlerini kahvelerde geçiren gençlerden duydukları üzüntüyü de sözlerine ekleyerek ilerleyen yıllarda daha da geniş kapsamlı tesisleri Düzce’ye kazandıracaklarını müjdeledi.