DÜZCE HEYETİ ANKARA'YA GİDİYOR

Eftenia Otel için beklenen kararda son viraj... Akçakoca'da düzenlenen bir toplantı için Düzce'ye gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a Eftenia Otel sorunu aktarıldı. Düzce'nin Gölyaka ilçesi Hacıyakup Köyü sınırları içerisinde bulunan otelin maddi sıkıntılar nedeniyle uzun zamandır faaliyet göstermediği anlatılırken, kaplıca, Efteni Gölü ve doğal güzellikleri ile beğeni toplayan köyün rehabilitasyon merkezi için çok uygun olduğu vurgulandı. Uzun süredir atıl durumda olması nedeniyle "ölü yatırım" olarak bekleyen otelin rehabilitasyon merkezine dönüştürülmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanarak Kalkınma Bakanlığı'na sunulan rapor için nihai kararın beklendiğinin hatırlatılması üzerine Bakan Yılmaz, Vali Ali İhsan Su, Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Düzce milletvekillerini Ankara'ya davet etti.

NİHAİ KARAR BU HAFTA

Önümüzdeki günlerde Kalkınma Bakanlığı'nda Bakan Cevdet Yılmaz ile Eftenia Otel raporunu daha detaylı görüşecek olan heyetin Düzce'ye müjdeli haberlerle dönmesine kesin gözüyle bakılıyor. Sosyal bir proje olan rehabilitasyon merkezine olan ihtiyaç nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kısa sürede projeyi hayata geçirmek istediği bilinirken, Bakan Yılmaz'a Düzce'de yapılan Eftenia brifingi, aylardır rapora ilişkin süreci de hızlandırmış oldu. Planlanan yatırımın hem Düzce'ye hem de ülkeye önemli bir katkı sağlayacağı, bu güne kadar yapılan incelemeler sonucunda tesisin değerlendirilmeye uygun olduğu sonucunun çıktığı üzerinde durulurken bu doğrultuda Ankara'da yapılacak görüşme sonrası verilecek kararın olumlu olması bekleniyor.

EKONOMİYİ DE CANLANDIRACAK

Öte yandan 2012 yılının Kasım ayında Düzce'ye gelerek Efteni Otel'de incelemede bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, atıl durumdaki otelin rehabilitasyon merkezi olarak bakanlığına devredilmesi için hazırladığı raporu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a sunmuştu. Atıl vaziyette bulunan Eftenia Otel, 210 yataklı, 20 dönüm arazi üzerinde, 12 bin 500 metrekare kapalı alanıyla değerlendirilmeyi beklerken, bakanlığa devri tamamlanınca Düzce için önemli bir yatırım gerçekleşmiş olacak. Özellikle termal turizmi için uygun olan bölgeyi canlandıracak olan yatırım ile kas, eklem, kemik ve omurga hastalıkları, felç gibi her yaşta insanları etkileyen, fonksiyon ve işgücü kaybına neden olan hastalıklara etkin tedavi uygulanabilecek. Yatırım, bölgeye ekonomik yönden de getiri sağlayacak. 



Haber: C. ÜSTÜNER