Düzce İl Müftülüğünün 2019 yılı eylem planı çerçevesinde günümüz gençliğinin zararlı alışkanlıklarından ve madde bağımlılıklarından korunmasına yönelik toplum liderlerini bilinçlendirme farkındalık eğitimleri kapsamında il genelindeki müftülük personellerine "Din Görevlilerine İhmal, İstismar ve Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık eğitimi" düzenlendi.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitime, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, İl Müftüsü Hüseyin Can ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Kuranı Kerim Tilaveti ile başlayan programda Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bora Büken tarafından katılımcılara, bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi.

“Davranış bozuklukları istismar ve bağımlılık faktörlerine neden olabilir”
Özellikle çocuk istismarı konusuna dikkat çeken Büken, “Çocuğun aile içerisindeki eğitiminden okul eğitimine kadar tüm aşamalarda her türlü istismara yönelik hususların belirli disiplinler dahilinde verilmesi gerekir. Çocuklara temel eğitimin yanı sıra sokak ve okuldaki arkadaş ilişkilerini de öğretmek gerekiyor. Ebeveynlerin ve eğitimcilerin çocuğun her aşamasında davranışlarını gözlemeleri gerekiyor. Çocuğun ve gencin eğitiminde her alanda vuku bulabilecek ihmaller ve davranış bozuklukları istismar ve bağımlılık faktörlerine neden olabilir” ifadesinde bulundu.

Haber: Ö.YILMAZ

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ