Düzce’de 35 mali müşavir bağımsız denetçi sertifikası aldı. Düzce Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, üyelerin talebi üzerine Başkent Üniversitesi Prof. Dr. Ali Halıcı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Deniz Umut Erhan tarafından Kamu Bağımsız Denetim Yönetmeliği’nin geçici birinci maddesi kapsamına giren, Yeminli Mali Müşavirler (YMM) ile 15 yıllık mesleki tecrübeye sahip, fakülte mezunu, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler'e (SMMM) eğitim verildi.


İki hafta süren eğitimler sonunda yapılan sınavları başarı ile tamamlayan mali müşavirler sertifika almaya hak kazandı. Sertifikalar bugün Düzce Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası binasında düzenlenen törenle verildi.

Eğitimleri veren Yard. Doç. Dr. Deniz Umut Erhan’ın elinden belgelerini alıp cübbelerini giyen mali müşavirler, oda yönetimine teşekkürlerini iletti. Sertifika alanlar arasında Düzce eski Belediye başkanı İsmail bayram da vardı…


Düzce Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Kudret Taş, eğitimlerle ilgili şu bilgileri verdi:


“Yeni ticaret kanunun hayata geçirildiğinde getirilen yeni düzenlemede sermaye şirketleri bağımsız denetlenebiliyor. Aynı kanun Bizim kanunumuza göre ruhsat almış serbest mali müşavirler ve yeminli mali müşavirlerin bu işleri yapacağını öngörüyor. Bunun üzerine kamu gözetim kurumu da kuruldu. Bizim meslek taşlarımızın bu belgeyi alabilmesi için öncelikli 15 yılını doldurmuş arkadaşlarımızın müracaat etmeleri, ve eğitim almaları gerekiyordu. Talep üzerine odamızı açtık. Başkent üniversitesi 12 gündür denetimin nasıl olacağına ilişkin eğitim verip denetleme yaptılar. 35 arkadaşımız sertifika almaya hak kazandı. Bu arkadaşlarımız bağımsız denetim yapmak isteyen şirketlerde denetim yapabilecekler…”

 

 

 

Haber;S.Kaşkır