Türkiye Belediyeler Birliği ve Düzce Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Meclis Üyeleri Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı'nın ikinci gününde Kişisel Gelişim Uzmanı Yönetim Danışmanı ve Uluslararası Yönetim Koçu olan iletişimci Dr. Şaban Kızıldağ, "Mazeret Yok" başlığı altında belediye başkanlarına ve belediye meclis üyelerine bilgi verdi.


Dr. Şaban Kızıldağ, hayatta başarılı olmak için hiç bir mazeret olmayacağının altını çizdiği konuşmasında, kurumsal marka mimarisi uygulanan ilk belediyenin Düzce Belediyesi olarak Türkiye'de kurumsal iletişim modeli uygulamasını başlatmanın Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in tecrübe ve vizyonuna çok yakışacağını belirtti.


Ayrıca Dr. Kızıldağ, hem başkanların hem de meclis üyelerinin bir arada muhalefet ve iktidar ayrımı yapmadan ilk defa toplandığını belirterek Türkiye Belediyeler Birliği'ni ve Düzce Belediyesi'ni kutladı.


Belediye başkanları ve meclis üyelerinin interaktif olarak katıldığı "Mazeret Yok" eğitimi yerel yönetimlerde toplam kalite sistemlerinin iletişim ve halkla ilişkiler başta olmak üzere modern yönetim sistemlerinin belediyelerde nasıl uygulanabileceği hakkında temel ve akılda kalıcı bir içeriğe sahip.


Bu içerik doğrultusunda belediye başkanları ve meclis üyelerine eğitim veren Kızıldağ, "sizi beş yıldızlı otellerde sefa sürüyor sananlar olabilir. Ben şahidim. İki gündür dersten başka bir şey gördüğünüz yok. Arada, bir bardak çay içerseniz ne ala. Belediyecilik zor bir iş ama bunu siz istediniz. Şimdi de 2 saat beni dinleyeceksiniz. Mazeret yok."dedi.


Yaklaşık iki buçuk saat süren eğitim seminerinin ardından katılımcılar, bu eğitimin Düzce'deki bütün belediyelerin personelleri de dahil olmak üzere tekrar yapılmasını isteyerek Kızıldağ'dan söz aldı.


Bahçeşehir ve Maltepe Üniversiteleri'nde dersler veren Dr. Şaban Kızıldağ, Dr. Temel Kotil ve THY Üst Yönetimine yıllardır danışmanlık yaptığını, bugüne kadar 1 milyondan fazla dinleyiciye "mazeret yok" dedirttiğini fakat bugünkü buluşmadan çok etkilendiğini söyledi. Düzce'nin Mehmet Keleş gibi ufku açık ve şehrini seven, iletişime önem veren bir başkanla Türkiye'deki diğer belediyelere de hem hizmet hem de bir şehrin nasıl markalaşacağı konusunda örnek olacağına inandığını sözlerine ekledi.


Dolu dolu geçen iki günlük eğitim seminerinde belediye meclis üyeleri imarla ilgili gelecek vizyonu toplantısını da yapacak.

 

 

 

Haber;G.Tekinalp