Makine ekipman alımlarıyla ilgili tebliğ kapsamında Düzce'ye 398 bin 728 TL ek bütçe ayrıldı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, daha önce sözleşme imzalamaya hak kazandığı halde sözleşme imzalamayan yatırımcılardan da 12 bin TL ödenek kaldığı kaydedilirken toplamda 410 bin 728 TL ödenek ile yedek listeden makine ekipman desteği verileceği duyuruldu.

Açıklamada İl Müdürü Harun Kabaoğlu'nun da konuya ilişkin ifadelerine yer verildi. Kabaoğlu, 42 adet çayır biçme makinesi, 4 adet diskli tırmık, 21 adet pülverizatör, 151 motorlu tırpan, 41 adet el traktörü olmak üzere toplam 259 çiftçiye daha makine ekipman desteği verileceğini belirterek, askı listelerinin 15 Ağustos 2014 tarihinden itibaren 7 gün süre ile askıda kalacağını, ayni katkıya itirazı olmayan yatırımcıların talepleri halinde askı süresinde sözleşme imzalanacağını ifade etti.

Ek bütçe listesinden hibe desteğinden yararlanacak olan çiftçilerin 21 Ağustos - 01 Eylül 2014 tarihleri arasında il müdürlüğüne gelerek hibe sözleşmesi imzalamaları gerektiğini de ifadelerine ekledi.