Dün öğle saatlerinde yaylaları gezerken yolunu kaybeden bir aile dağlık alanda kayboldu. Hafta sonu tatilini değerlendirerek Yayları dolaşmaya çıkan Ateş Ailesinin gezisi kâbusa döndü. Olukdere yaylası civarında kaybolan ailenin jandarmaya haber vermesi üzerine aramak için operasyon başlatıldı.

 

 


Yaylada kaybolan Bahadır Ateş, eşi ve iki çocuğu, telefon hattı da çekmeyince büyük panik yaşadılar… Öğlende saatlerinde kaybolan aile akşam saatlerine kadar yolunu bulamayınca telefon şebekesi buldukları yerden jandarmayı arayarak yardım istedi.


Kaybolan aileyi kurtarmak için Bolu Yaylaları ve ormanlık alanlar didik didik arandı. Arama kurtarma çalışmalarına jandarmanın yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Düzce Arama Kurtarma Ekibi (DAKE), Bölge Orman Müdürlüğü Ekipleri ve Düzce Otomobil Sporları derneği katıldı.

 

 


Yapılan arama çalışmaları sonuç verdi ve kayıp aile Düzce Otomobil Sporları Derneği (DOSOD) ile Düzce Arama Kurtarma Ekibi (DAKE) 00.15 civarında Dedehan ile İkiz Olukdere arasında bulunarak jandarma ekiplerine teslim edildi. Yaylayı dolaşmak için giden aile bireylerinden birinin bebek olduğu öğrenilirken kayıp ailenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

Haber;İ.Keleş