Düzce'de yerel basın ve ajans temsilcileri tarafından her hafta pazartesi günü organize edilen 'Çay-Simit' Toplantısı'nın bu haftaki konuğu İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz oldu.
 
200 zehir taciri tutuklandı
Düzce Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Dursun Ay da kısa bir süre misafir oldu. Basın mensupları ile sohbet eden Emniyet Müdürü Deniz, Düzce'de özellikle uyuşturucunun sokaklardan kazınması için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını vurguladı. Düzce'de göreve başladığı 2016 yılının ekim ayından bu yana gerçekleştirilen uyuşturucu opersyonları sonucunda 200 zehir tacirinin demir parmaklıklar arkasını boyladığını ifade eden Deniz, Düzce'de madde kullanımı ve satışının büyük oranda önüne geçildiğinin altını çizdi.
 
"Mahallelerde düzenlenmesi avantaj"
Daha önce valilikte gerçekleştirilen "Uyuşturucu İle Mücadele Toplantıları"nı Vali Zülkif Dağlı'nın da oluruyla mahallelerde düzenlemeye başladıklarını anımsatan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, böylelikle bu büyük toplumsal sorunu halka birebir anlatma fırsatı yakaladıklarını hem de bu illetten uzak durulmasını sağlamak adına daha geniş kitlelere ulaştıklarını söyledi.
 
"Uyum içerisinde çalışıyoruz"
Valilik, belediye ve emniyetin uyum içerisinde çalıştığının altını çizen Deniz, hep birlikte sahada ve halkın içerisinde olmanın avantajlarından bahsetti.

"Düzce'de eskiye göre günler daha olaysız geçiyor"
Düzce'de meydana gelen asayiş olaylarına yönelik de genel bir değerlendirme yapan Deniz, "Düzce'de eskiye göre günler daha olaysız geçiyor." tespitini paylaştı.
 
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularına yanıtlar veren Deniz, konuşmasının sonunda basının önemli bir görev ifa ettiğini belirterek, çalışmalarında başarılar diledi.

Haber: C.ÜSTÜNER