94 yaşındaki Makine Yüksek Mühendisi Dr. Orhan Öcalgiray, emekliliğini geçirmek için yerleştiği Düzce’ye bugüne kadarki en büyük Türk Bayrağını dikti. Tam bir bayrak aşığı olan  Öcalgiray, 337,5 metre genişliğindeki Türk Bayrağını Merkeze bağlı Pınarlar Köyü’nde göndere çekilirken bizzat hazır bulundu.

Ülkemizin son zamanlarda geçirdiği zor günleri en içten hisseden insanlardan biri olan Öcalgiray’ın arabasındaki “ şehitler ölmez vatan bölünmez” yazısı dikkat çekti.

Ailesinden bugüne kadar bu vatan uğruna bir çok şehit toprağa verdiğini hatırlatan Öcalgiray, bu bayrağı yaptırma isteğini de şöyle açıkladı:

“ Ben Askeri bir ailenin şuanda hayatta kalan bir mensubuyum. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Yüksek Mühendisiyim. 94 yaşındayım. Ailemden Çanakkale, Balkan ve İstiklal Harbinde 4 subay 3 er, şehadet olmuş bayrağa sarılı gitmiştir. Bu Bayrak Atatürk’ten bize emanettir. Bu yüzden Türkiye’ye dikilen en yüksek bayrağı dikmek istedik. Evimin her yeri bayraktır. Bu bayrağı burada yaşatmak için en büyünü yapmak istedim. Bayrak benim için mukaddestir.”

94 yaşındaki Makine Yüksek Mühendisi Dr. Orhan Öcalgiray’ın yaptırdığı dev bayrak Pınarlar Köyü’nde 60 metre yükseklikte dalgalanacak.