Yığılca Tarım İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğiyle bu yıl ilk kez hayata geçirilen Yığılca 1. Buzağı Yarışması yapıldı.

 

 Yarışma için yapılan 100’ün üzerinde başvuru arasından seçilen üç ırktan toplam 55 Buzağı yarıştı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdikleri yarışmada dereceye giren buzağılara ödülleri Tarım İlçe Müdürü Turgut Güler, Yığılca Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Kalaycı, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Orhan Özer ve Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Sadık Yılmaz Güllü tarafından verildi.

 

 Simental, montafon ve holsteın olmak üzere üç ayrı dalda yapılan yarışmada her ırkın birincisi olan buzağı sahibine 500, ikincisine 250, üçüncüsüne de 100 YTL para ödülü verildi. Dereceye giremeyen buzağı sahiplerinin de 1 çuval buzağı yemi ile ödüllendirildikleri yarışmada ırklara göre buzağıları dereceye girenlerin isimleri şöyle sıralandı; Simental ırkı; 1. Seyfettin Er, 2. Hasan Uysal, 3. Salim Ay. Montafon ırkı; 1. Sabri Kaya, 2. Muzaffer Kıbrıs, 3. Ramazan Kurşunlu. Holsteın ırkı; 1. Fazilet Öztürk, 2. Selami Şahan, 3. Yahya Demir.