2015 yılında ünlü marketler zincirinin Düzce’deki bir şubesinde engelli kadrosundan girerek çalışmaya başlayan Yunus Zengin darp edildiğini iddia etti.

İddiaya göre,Zengin olumsuz çalışma koşulları, hak ettiği mesai ücretlerini alamaması ve yıllık izin haklarının ödenmemesi nedeniyle TEZ-KOOP-İŞ Sendikası’na üye olduğunu belirtti. Sendikanın işyerine girmesini istemediğinden işveren tarafından istifa etmesi için ağır işlerde çalıştırılarak, hakarete maruz kaldığını öne süren Zengin, iki mağaza çalışanı tarafından dövüldüğünü iddia etti.

Yaşadığı olay üzerine işten ayrılarak şikayetçi olan ve hukuki süreç başlattığını kaydeden Zengin, kendisine yapılanın cezasız kalmasını istemediğini söyledi.

Zengin’i kullanıyorlar
Zengin’in iddiaları üzerine konunun muhatapları olan market çalışanları hakkında şubenin Personel Müdürü Hamza Bedirhanoğlu ise yaptığı açıklamada, yöneltilen suçlamaların doğru olmadığını ifade etti. Bedirhaoğlu, Zengin’in eski iki çalışanları tarafından kullanıldığını vurgulayarak, “Arkadaşımız maalesef yalan söylüyor. Çünkü bazı arkadaşları onu kullanmaya çalışıyorlar. Eğer böyle bir hadise varsa ki olmadığından eminim, ben o arkadaşlarıma çalışma barışını bozdukları için iş kanunun en ağır cezası neyse vermeye hazırım. Ama maalesef bu arkadaşımızın engelli durumundan yararlanıyorlar ve bize karşı kullanmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Ellerinden gelen her şeyi yaptılar bana
Engelli bir vatandaş olarak kendisinin yaşadığı sorunu başkalarının yaşamasını istemediğini aktaran Zengin, sendikaya girmesinin ardından yaşananları anlattı:

“Bu market benim sendikaya girdiğimi öğrenince işten attırmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar.İşten istifa etmem için ağır işler yaptırdılar. Depo arabasını falan indirtirdiler.”

Sırtıma ve göğsüme vurup boğazımı sıktılar
Zengin, mağaza şeflerinin aldıkları talimatı uygulayarak yıldırma çabasına girdiğini ileri sürerek “Sırtıma ve göğsüme vurup, boğazımı sıktılar” diyerek darp edildiğini dile getirdi.

Zengin,“Bana hem hakaret ettiler hem de darp ettiler.Çarşamba günü depo kamyonu geldi. Engelli olduğumdan dolayı gitmek istemediğim halde iki çalışan beni arkaya çektiler. ‘Kamera görüntüsü olmasın’ diye beni orada darp ettiler. Sırtıma ve göğsüme vurup boğazımı sıktılar”dedi.

Yaptırdıkları ağır işler yüzünden ayağım kötüye gidiyor
Darp edilen Yunus Zengin acı olayın ardından yaşanan süreci şöyle ifade etti:

“Beni darp etmelerinin ardından ilk olarak hastaneye gittim. Oradan darp raporu aldım. Sonra da Çatana Polis Karakolu’na gittim şikayetçi oldum. Soruşturma açıldı. Artık iş yargıda.”