Açılışa katılan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir ve Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva kurdele kesti.



Komşusunun engelli çocuğu Eren için hazırladığı koltuk hakkında dükkan sahibi Serdar Gündüz'den bilgi alan Vali Dağlı ve beraberindekiler, koltuğun çalışma şeklinin ve bedensel engelli Eren Sevinç'in (17) tıraş oluşunu izledi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, engellilerin düşünüldüğü projeyi çok beğendiklerini ifade ederek, "Arkadaşımız çok güzel bir çalışma yapmış, kendisini tebrik ediyoruz. Bu proje bu kadarla kalmayarak daha da geliştirilmelidir. Bizler de kendilerine destek olacağız. Engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını daha kolay karşılaması için çalışmaların artması gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Dükkan sahibi Serdar Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, örnek bir çalışma için uzun uğraşlar verdiğini söyledi.



Engelli bireylerin tıraş olabilmesi için tüm kolaylıkların düşünülerek tasarım yapıldığını anlatan Gündüz, "Engelli kardeşlerimiz burada hem akülü arabalarında hem de yürüteçlerinden inmeden tıraş olabilecek. Daha önce engelli bireylerin kendi koltuklarından alınıp berber koltuğuna koyulmasının zahmetli olduğunu gördük. Bu zahmet hem engelli kardeşimize hem de ailesine zorluk oluyordu."

"Bir hayaldi, gerçekleştirdik" diyen Gündüz, "Biz de engelli kardeşlerimiz de aileleri de bu sistemden oldukça memnun oldu. Bu projeyi daha da geliştirmek istiyoruz. Engelli kardeşlerimizin buradaki tıraşından tarife üzerinden yüzde 50 indirim uyguluyoruz." diye konuştu.