Üsküp’e giden heyette yer alan Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar’a 8 yaşındaki Betim Seyfullah’ın sağlık durumu iletildi. Minik çocuğa şifa eli, Düzce Üniversitesi’nden uzandı. Seyfullah, Makedonya'da tedavi imkanı bulamadığı hastalığı için Türkiye'ye geldi. Epilepsi hastası 8 yaşındaki Makedonyalı, çocuk için üniversite seferber oldu. Çocuğun tedavi süreci başlatıldı. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da Betim’in sağlık durumunu yerinde inceledi.

“Umuyoruz ki Betim'i sağlıklı bir yaşama kavuşturacağız."
Tedavi altına alınan epilepsi hastası 8 yaşındaki betim için Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Nigar Demircan Çakar şu ifadeleri kullandı:

"Makedonya ziyaretimizde engelli çocukların eğitim gördüğü okula gittik ve malzemeleri götürdük. Betim ile yolumuz orada kesişti. Annesi ile diyalog kurduk ve bir genetik probleminin olabileceğini, gelişimi ile ilgili bazı sorunlarının olduğunu ancak Makedonya'da bu imkanların bulunmadığını nasıl yardımcı olacağımı sorduğunda, geldik burada hangi testlerin yapılması gerektiği bilgilerini bize ilettiler. Biz de başhekimimiz ile birlikte değerlendirerek hastanemiz imkanları ile ülkemizin imkanlarıyla ve sponsorlar sayesinde bu genetik testlerin tamamını burada yapabileceğimizi ve çocuğumuzun 8 yaşına gelene kadar bilemediğimiz problemlerinin neler olabileceğini ortaya çıkarmayı düşünüyoruz. Hastanemizde misafir ediyoruz. Ülkemizin sosyal devlet olduğunu, ülkemizin tüm olanakları ile sağlıktan, sosyal hizmetler noktasına varıncaya kadar ne kadar gelişmiş olduğunu güzel imkanların olduğunu da görmüş olduk. Umuyoruz ki Betim'i sağlıklı bir yaşama kavuşturacağız."



“Bu genetik testlerin Makedonya'da yapılması imkansız.”
Betim Sejfullaji'nin annesi Neriman Sejfullaji, üniversite yönetimine teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi:

 "Biz 2013 yılında doktora gittik ve Betim'in epilepsi hastalığı olduğunu öğrendik. Doktorumuz bize genetik testler yapmak istedi ancak ama bu olanak Makedonya'da yok. Biz yurt dışında alalım istedik. Daha sonra kısmet oldu ve Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar hanımla görüştük. Daha burada genetik testler için harekete geçtiler. Bu genetik testlerin Makedonya'da yapılması imkansız. Sadece yurt dışında yapılıyordu. Biz Düzce'ye geldik"

Haber: M.AYDIN